Сензациите в пресата: Любо отказва да подаде оставка

"Нов пиянски скандал разбил националния", "Среща на високо ниво в Лудогорец" и още

Сензациите в пресата: Любо отказва да подаде оставка

Сензациите в българските спортни издания от днес, 19 ноември 2014 година:

 

"Тема спорт": Любо отказва да подаде оставка

 

Любослав Пенев отказва да подаде оставка, каквото е желанието на Изпълкома на БФС. Любо е поискал да се срещне с членовете на футболното Политбюро и да даде своето разяснение за слабия старт на квалификациите. Очаква се ръководното тяло на централата да се събере в четвъртък или петък. Тогава би трябвало да бъде официализирана раздялата със селекционера.

 

"Тема спорт": Среща на високо ниво в Лудогорец

Среща на високо ниво в Лудогорец е имало в Разград снощи. На събранието шефът на шампионите е обърнал внимание на двата тежки мача на тима - срещу ЦСКА на "Българска армия" в събота от 16:00 часа и идната сряда у дома срещу Ливърпул (21:45 часа).

Искането на шефа Домусчиев било да не се допуска загуба в двете срещи. На сбирката са били обсъждани зимните трансфери и подготовка на тима.

 

"Преса": Нов пиянски скандал разбил националния

 

Нов пиянски скандал е взривил националния отбор на България, което е довело до краха в евроквалификациите, съобщава "Преса". Откакто пое "лъвовете", Любослав Пенев въвел казармен ред, но постепенно започнал да изпуска юздите и е позволил на Ивелин Попов и групичката около него да му се качат на главата.

За това говори достатъчно красноречиво и поведението на футболистите след загубата с 1:2 от Норвегия. Те очевидно не са приели поражението тежко и са го ударили на здрав запой. Част от играчите обърнали с главата надолу хотела в Осло, като 05:00 ч. поръчвали алкохол в стаите си. Пенев бил наясно със скандала, който съвсем не е прецедент от тригодишния му престой, начело на България.

Подобна случка имаше и по времето на Лотар Матеус. Германската легенда хвана седем състезатели да се наливат с бира в Минск. От БФС глобиха провинилите се с по 1000 евро, но това не попречи на Станислав Манолев, Ивелин Попов, Николай Бодуров и Петър Занев само месец по-късно да си поръчат каса бира в хотела в навечерието на евроквалификацията с Англия (0:3). В крайна сметка играчите спечелиха и Матеус беше освободен.

 

"7 дни спорт": В БФС точат секирата на Лудогорец

 

Съдийската комисия към Българския футболен съюз е напът да подпали война преди дербито между ЦСКА и Лудогорец в събота. Двамата сиви кардинали при съдиите - Никола Джугански, председател, и неговият приятел Стефан Орманджиев, който реално дърпа конците, точат здраво секирата за шампионите. Преди сблъсъка в Борисовата градина Стиви О обяви, че "ЦСКА няма как да загуби на "Бйългарска армия", и то го направи с реалното съзнание, че е навътре в комисията. На практика двамата приятели определят не само нарядите и кой да свири, но и как да свири. Така че няма как ЦСКА да загуби, ако Орманджиев и Джугански наредят на реферите как да завърши мачът. Напрежението преди дербито между ЦСКА и Лудогорец в събота се покачва всеки изминал ден. Битката за титлата между водещите тимове се очертава да бъде жестока, а в нея доста грубо се включват и хората от Съдийската комисия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки