Даниел Боримиров: Футболните президенти трябва да излязат от Изпълкома

“Националният отбор е силен, когато има силни Левски и ЦСКА”, каза шефът на ДЮШ на Левски

Даниел Боримиров: Футболните президенти трябва да излязат от Изпълкома

Футболните президенти трябва да излязат от Изпълнителния комитет на България футболен съюз, защото иначе се получава конфликт на интереси. Това заяви директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров.

 

Той добави, че “ в последно време” е чул мнението на хора, които не са минавали през футбола, и може би заради това не се получават нещата.

 

“Не обичам да критикувам. Най-лесно е отстрани. Реалната оценка трябва да я даде Любо Пенев. Да, отбора не игра по-най-добрия начин, но прекалено големи са ни очакванията. Просто възможностите ни не са чак толкова големи. Тука в последно време чух изказвания на хора, които се футболни, и може би затова не се получават нещата, защото се дават мнения и препоръки от хора, които не са минали през футбола. Нека решенията ги взимат футболните хора. Не мога да взема отношение по темата за групичките в националния отбор”, каза Борето след церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти от турнирите на националната програма  “Децата и футболът”.

 

“В Изпълкова не трябва да влизат президенти на футболни клубове, иначе стана конфликт на интереси. Националният отбор е бил силен, когато са били силни Левски и ЦСКА. Това трябва да ни накара да се замислим хората от тези два гранда”, добави той.

 

Боримиров говори и за ситуацията около детско-юношеската школа на Левски:


“Виждам промяна в нашия клуб и се надявам до 1-2 години и вие да я видите. Когато човек има желание и търси, винаги намира средства. От клуба не съм получил тази помощ, която бих искал, но с друга помощ успях да изградя тези четири съблекални и игрището. Най-лесно е човек да се оправдава, че няма пари и нищо не може да стане. Парите колкото и да са малко, те трябва да се инвестират правилно”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки