Първият от трите финала за ЦСКА е в Дупница

„Червените” гостуват на Марек в опит да запазят преднината си на върха

Първият от трите финала за ЦСКА е в Дупница

Днес в Дупница ЦСКА ще изиграе един от най-важните си мачове до края на тази година. При успех над Марек на „Бончук“ „армейците“ ще запазят преднината си пред шампиона Лудогорец, като следващите два мача - с Локо (Пд) и Черно море на „Армията“, ще са с една идея по-леки най-вече заради домакинския фактор.

От 13,15 часа срещу Марек всъщност започва серията от три финала за ЦСКА. Наглед и в трите мача отборът на Стойчо Младенов е голям фаворит. Но една грешка точно в тези битки, може да обърне целия сезон на „червените“, който е почти перфектен до момента. Защо за ЦСКА е много важно да запази преднината си пред Лудогорец и след изиграването на тези три двубоя? Защото при тази жестока война между двата клуба дори и титлата „Зимен шампион“ има своята тежест. В Разград вече на няколко пъти казаха, че има реална опасност ЦСКА да завърши първи сезона. А лидерска позиция пред Лудогорец с 5 точки аванс ще даде сериозен психологически плюс на „червените“, които поне до началото на март ще бъдат на върха в класирането.


Проблемите в ЦСКА преди срещата, най-вече заради контузени и наказани играчи, със сигурност ще се отразят на отбора на Стойчо Младенов. Но именно заради многото мачове и честите жълти картони, които „червените“ получават, през лятото треньорът на ЦСКА привлече повече играчи. Така групата на тима е голяма колкото тази на Лудогорец. Без никакво съмнение тежкият терен на „Бончук“ също ще даде своето отражение на днешния мач. Марек е отбор, който, ако бъде подценен, винаги може да ти донесе куп главоболия. Така беше срещу Левски, който само няколко дни след успеха над Лудогорец с 3:2 се спъна в Дупница с 1:1. Отделно от това играчите на Тенчо Тенев ще дадат всичко от себе си, защото, ако вземат точки от ЦСКА, чакат да приберат сериозни бонуси.

Няма как да не споменем, че и извън парите за Марек това ще е много важен двубой от гледна точка на битката им за оцеляване. Славия вече е с 5 точки пред дупничани и за тях една загуба днес ще нагнети още повече напрежението в без и това пълния с проблеми клуб. Истината е, че въпреки разликата от цели 25 точки на терена нещата за ЦСКА няма да бъдат лесни. И всяко едно подценяване може да излезе през носа на „червените“.

Мачът Марек – ЦСКА стартира в 13:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки