1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Линдзи Вон се завърна на пистата

Линдзи Вон се завърна на пистата

"Чувствам се добре. Вече не се притеснявам дали коляното ми ще издържи"

Линдзи Вон се завърна на пистата

Четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини при Линдзи Вон (САЩ) се завърна на пистата след дълго лечение на контузия.

 

 

30-годишната американка, която се подложи на операция на кръстни връзки на коляното през януари и пропусна голяма част от миналия сезон, включително и Олимпиадата в Сочи, направи първото си тренировъчно спускане преди състезание за Световната купа в Лейк Луис. Вон даде време от 1:54.41 секунди, като изостана 1,82 секунди от най-бързата Лоте Шейерстед от Норвегия.

 

След края на тренировката американката заяви, че няма търпение да се завърне на пистата без да се притеснява за здравето си. Спускането в Лейк Луис е в петък, а в него тя ще преследва 15-ата си победа в канадския курорт.

 

"Чувствам се добре. Вече не се притеснявам дали коляното ми ще издържи. Мога да правя това, което и преди. Нямам търпение да дойде състезанието.

 

Много съм щастлива, че отново съм на пистата за тренировъчно спускане на трасе от Световната купа с напълно здраво коляно. Мисля, че се представих солидно. Естествено не атакувах до край, но сега няма нужда от рискове. Просто исках да усетя пистата и скоростта", коментира Вон.