ЦСКА посреща Локо (Пд) в опит да си върне върха

"Червените" все още нямат загуба на "Армията" този сезон

ЦСКА посреща Локо (Пд) в опит да си върне върха

ЦСКА посреща Локо Пд на "Армията" днес от 16:00 часа. В последния си мач червените се издьниха срещу Марек (0:0), а смърфобете направиха запомнящ се обрат за купата срещу градския съперник Ботев (2:1). В последно време в играта на Локо се наблюдава значително подобрение и амбицията на тима е да го затвърди и срещу лидера в класирането. Черно-белите са във възход под ръководството на новия си треньор Христо Колев-Бащата, който налага подчертано офанзивен футбол.

ЦСКА допусна 3 равенства в последните си 4 мача и успехът срещу Локо Пд е задължителен. По-рано през сезона армейците минаха без проблеми през "Лаута" с 3:0, но тогава треньорът бе друг, а и пловдивчани се намираха в сериозна дупка.

В ЦСКА няма особени кадрови проблеми. Венци Василев е наказан, но за сметка на това в състава се завръща възстановеният от контузия Тончи Кукоч. Хърватинът ще действа на типичната си позиция като ляв бек, а отдясно ще е Апостол Попов. В халфовата линия титуляр след изтърпяно наказание ще е Маркиньос, който ще играе до Сънди. Други промени в стартовия състав на Стойчо Младенов не се очакват.

Христо Колев-Бащата подобри играта на Локо Пд и откакто пое тима е с баланс 5 победи, 3 равенства и само 1 загуба във всички турнири, като поражението е от Лудого-рец. Възходът, в който се намира отборът, дава надежди на Локо, но черно-белите имат сериозни кадрови проблеми след двубоя с Ботев. Мача с ЦСКА ще пропуснат наказаните Камбуров, който има и договорка да не играе срещу армейците, Сандански и Молдованов. Контузени пък са вратарят Йордан Господинов, Венелин филипов и Благой Наков. И шестимата са основни играчи, което е сериозна загуба за треньорския щаб.

Най-проблемни за смърфобете стават нещата в офанзивен план, където ще трябва да се търсят алтернативни варианти при липсата на Камбуров. Вероятно на върха на атаката ще действа младокът Бирсент Карагерен, като по крилата ще го подкрепят Маламов отляво и Якимов отдясно. Дани Кики ще е титуляр, под рамката вместо Господинов ще застане Витанов, а вътрешни полузащитници ще са Ванчо Траянов и Вълчев. Двама от футболистите на Локо - Грън-чов и Якимов, ще опитат да се докажат пред Стойчо Младенов, който не разчиташе на тях по време на съвместната им работа в ЦСКА.

На стадиона днес се очакват около 4000 зрители, като сектор В ще остане затворен, тъй като по него трябва да бъдат извършени известни ремонти.

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш; Кукоч, Оршулич, Тунчев, Ап. Попов; Маркиньос, Сънди; Соарес, Фелипе, Силва; Буш.

Локомотив (Пловдив): Витанов; Ив. Димитров; Грънчов, Парино, Дяков; В. Траянов, Вълчев; Маламов; Кики, Якимов; Карагерен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки