1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата днес: ЦСКА иска Златински

Сензациите в пресата днес: ЦСКА иска Златински

И още: Късат договора на Мисиджан, ЦСКА дава двама под наем, Левски се ослушва за Божилов

Сензациите в пресата днес: ЦСКА иска Златински

Сензациите в пресата днес на шести демекври 2014г.:

"Стандарт": ЦСКА иска национала Златински

ЦСКА иска национала Златински от "Лудогорец". Ицо в последно време загуби титулярното си място в състава на шампиони­те и по всяка вероят­ност през зимната пау­за ще се окаже ненужен в Разград. Точно това чакат "червените". Те ще пробват да навият Христо Златински да заиграе на "Армията" и да го приберат без па­ри. Друга трансферна цел пред ЦСКА е лиде­рът на "Ботев" Данчо Христов. Под наем в друг клуб пък столича­ни ще дадат резервния страж Анатоли Госпо­динов, за да трупа игро­ви минути.


"Меридиан мач": Късат договора с Мисиджан


Треньорският щаб на ЦСКА е решил да се разде­ли със Сендриньо Мисиджан. Холан­дският защитник претърпя артроскопия и сега се възстановява. Мисиджан не оправда очакванията на Стойчо Младе­нов и той е решил да го освободи. От ЦСКА постъпват човешки в случая, след като дават възможност на Мисиджан да се излекува, преди да си тръгне.

За раздялата между Мисиджан и ЦСКА се говори от доста време. Холандецът е при­ел новината на­пълно нормално, като се очаква да разтрогне с клуба по взаимно съгла­сие.


На „Армията" тръгна слух, че Мисиджан е обя­вен за шпионин на Лудогорец и зато­ва вече не е желан. От ЦСКА засега запазват мълча­ние, но след като Сендринььо си тръгне, истината може да излезе на­яве.

"Тема спорт": ЦСКА дава двама под наем


ЦСКА ще преотстъпи през зимата поне двама от юно­шите, които тренират с първия отбор. Очаква се под наем във втородивизионни тимове да преминат врата­рят Анатоли Господинов, както и дясното крило Ра­дой Божилов. Господинов бе преотстъпен и през миналия сезон - във Витоша Бистрица. В момента той играе вДублиращата група, но от ЦСКА предпочитат да продължи да трупа опит в мъжкия футбол.

До голяма степен същото се отнася и за Радой Божи­лов. Той е голмайстор на ду­блиращия отбор, но досега не е записал нито един официален мач при мъжете.

Не е изключено и още ня­кой от юношите да бъде преотстъпен през зимата. Нападателят Григор Долапчиев, който сега играе под наем в македонския Хори­зонт Турново, в четвъртък се отличи с красив гол за купата на страната, с който донесе успеха на своя отбор с 1:0 над Дрита.
Левият бек на ЦСКА Сендрино Мисиджан пък вече е уведомен от Стойчо Младе­нов, че няма да се разчита на него през пролетта. Ос­вен него с клуба почти сигур­но ще се разделят още два­ма бранители - Супусейпа и Крачунов.

"Меридиан мач": "Сините" се ослушват за Божилов


Левски ще се опита да привлече една от звездите на Черно море Георги Божилов, научи „Меридиан Мач". Футболистът впе­чатлява с играта си край морето и се утвърди като един от най-добрите офанзивни футболисти в „А" група.

Той може да играе еднакво добре как­то на върха на ата­ката, така и зад на­падателя, а и по двата фланга.

Именно неговата поливалентност е един от най-важни­те фактори Гонзо да се прицели в Бо­жилов. Той познава прекрасно качествата на играча от съвместния им престой на „Тича". На „Герена пък усилено се търсят нападатели, след като в момента има само един цен­трален такъв в лицето на Валери Домовчийски, който на всичкото отгоре е нарочен за гонене от „сините" шефо­ве поради никак не впечатляващото си представяне.

Договорът на Бо­жилов с Черно мо­ре е до лятото, кое­то означава, че от зимата той може да преговаря с все­ки клуб и да пре­мине в него от но­вия сезон без тран­сферен иск. Ако Левски се споразу­мее с нападателя, то може да се про­ведат преговори с ръководството на Черно море за минимална сума и сделка да се осъ­ществи още през зимата.