1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Наско Маринов отнесе конкуренцията на "Диана"

Наско Маринов отнесе конкуренцията на "Диана"

Поразяващият форхенд пречупи Калин Кънчев на финала

Наско Маринов отнесе конкуренцията на "Диана"

Tреньорът по водна топка Наско Маринов – Чоко спечели поредния силен турнир на „Диана“. За разлика от много други участия, когато нервите и липсата на концентрация се оказват голяма пречка, този път някогашната надежда на тениса във Враца показа характер.

 
Наско не само, че мина като на парад през всички съперници до финала с помощта на невижданите сред любителите форхенд и сервис, но и в последния мач намери сили да се върне от 0-3 и да спечели със 7-6 срещу Калин Кънчев. Това е четвърта титла на Маринов от турнири на „Диана“, докато въпреки прекрасното си представяне Калин все още остава без такава в двугодишните си участия. Само преди две седмици той загуби именно от Калин в първи кръг 5-7. Този път обаче това не се случи въпреки първоначалните такива индикации. Постепенно Маринов все повече и повече натискаше Кънчев и в един момент много бързият Калин изпадна в глуха защита, която му костваше може би и победата. 
 
Иначе нямаше по-закономерен финал от този. Наско Маринов пречупи последователно 6-3 гръка Никос, след това не даде даже гейм на Георги Христов и Пепи Котев, а в полуфиналите се справи с Асен Георгиев 6-2.
 
От другата страна Калин Кънчев се представи дори по-впечатляващо 6-0 над Тишо Попов, 6-2 над Радо Владимиров, 6-1 над някогашния номер 1 сред любителите в България Боби Гергинов, 6-3 над Васко Тодоров. 
 
Иначе във всеки кръг както обикновено имаше и други много интересни и равностойни мачове. Емо Велчев бе на крачка да стигне до обрат срещу Петър Иванов – Санторото, но само липсата на шанс не му позволи да направи 5-5. Милен Германов пропиля куп възможности и мачболи и записа загуба, която да му послужи за урок от старата лисица Пепи Котев 6-7. В четвъртфиналите венецът на мачовете пък бе битката между Латин Латинчев и Асен Георгиев, завършила в полза на втория след тайбрек. 
 
Мачът Васко Тодоров – Калин Кънчев в полуфиналната фаза се отличи с много красиви разигравания и геймове, продължили по 20 минути, които бяха истинска наслада за окото. 
 
След изиграването на турнира в ранглистата не настъпиха почти никакви проблеми в статуквото и почти всички запазиха позициите си с изключение на финалистите, които прогресираха стабилно. 
 
 

Схемата от турнира вижте ТУК

Ранглистата вижте ТУК

Записване за следващия турнир можете да направите ТУК