Сензациите в пресата: Каре звезди е ябълката на раздора между Херо и Гонзо

"Условие за Попето бави договора на Петев", "Руснаци с интерес към Антонио Аниете" и още

Сензациите в пресата: Каре звезди е ябълката на раздора между Херо и Гонзо

Сензациите в българските спортни издания от днес, 8 декември 2014 година:

 

"Меридиан мач": Каре звезди е ябълката на раздора между Херо и Гонзо

 

С наближаването на датата 15 декември разногласията между Георги Иванов и Димитър Димитров започват да изглеждат все по-сериозни. Именно тогава Херо трябва да отговори на Гонзо дали ще поеме Левски от зимата или не. След като на бял свят вече излязоха претенциите за мащабна селекция от близо 10 имена, които трудно ще бъдат удовлетворени от клуба, предвид финансовата ситуация, „Меридиан Мач" научи и още детайли, по които има разминавания между Георги Иванов и Димитър Димитров.

 

Бургаският специалист не е доволен от качествата на настоящите си футболисти на „Герена" и планира мащабна чистка в случай, че все пак поеме отбора. И докато много от имената за гонене не са изненадващи, направо шокиращи изглеждат тези на испанските звезди Антонио Аниете и Мигел Бедоя, както и на Роман Прохазка и Аймен Белаид. Първите трима са безспорно най-полезните играчи на тима в последните мачове и буквално носят на гръб „сините". От испанците идва почти всичко интересно в атака, а Прохазка е най-поливалентният състезател в отбора. Белаид изглежда най-сПорен, но пък е твърд титуляр в отбрана, заедно с Борислав Стойчев. Именно заради това Георги Иванов е твърдо против плановете за чистка на Херо, още повече че пари за заместници просто няма.

 

"Меридиан мач": Мениджъри свалили формата на Буш

 

Слабата форма на нападателя на ЦСКА Сер-джиу Буш се дължи на досадни мениджъри, научи „Меридиан Мач". След фурора, който румънецът направи през тази есен, вкарвайки 10 гола в „А" група, той буквално не е оставян на мира от агентите. На ден му звънят поне по двама мениджъри, които му мътят главата, като обещават да му уредят отбор в чужбина.

 

Както е известно, 22-годишният нападател е апетитна хапка за доста клубове, като вече по следите му са италианските Удинезе и Чезена, както и турци, и поляци.

 

"Меридиан мач": Условие за Попето бави договора на Петев

 

Фаворитът за селекционер на България Ивайло Петев все още не е официално назначен на поста, тъй като не е дал окончателен отговор по някои условия. Най-интересното от тях е свързано с капитана на България Ивелин Попов. Членовете на Изпълкома са заявили в прав текст на Петев, че не трябва да разчита повече на скандалния нападател. Още след мача с Малта, силните фигури в БФС взеха решение капитанът на „А" тима ни да бъде разжалван. Причината за това не е изпуснатата решителна дузпа срещу аутсайдера в нашата група, а цялостното поведение на играча.

 

"Тема спорт": Руснаци с интерес към Антонио Аниете

 

Ръководството на Левски прави всичко необходимо да убеди Антонио Аниете да не разтрогне договора си с клуба. Причината е, че към него има интерес от чуждестранни клубове и с негова продажба "сините" ще набавят свежи средства, с които да вържат макар и за кратко бюджета.

 

В момента нападателят може да скъса договора си с клуба, но е обещал да остане лоялен до края на годината. Преди мача с Черно море офанзивният играч не пожела да коментира финансовото положение в клуба, като отбеляза само, че "ситуацията е деликатна". Той обаче не каза дали ще остане в Левски и през пролетта, докато сънародникът му Мигел Бедоя бе категоричен, че иска да изпълни докрай контракта си със "сините".

 

Аниете е в полезрението на няколко руски клуба, на които е бил предложен. "В Левски винаги е имало футболисти, които могат да играят в Русия. И в момента в състава има такива", заяви пред "Тема Спорт" мениджърът Мирчо Димитров. Той обаче уточни, че все още е много рано да се говори за трансфери на играчи.

 

"Тема спорт": ЦСКА продава Тончи Кукоч до месец?

 

ЦСКА по всяка вероятност ще продаде хърватския бранител Тончи Кукоч още през зимата. Сериозен интерес към левия бек проявява клуб от водещо европейски първенство. Мениджърът на играча Мариано Бидзари обаче не пожела да разкрие за кой отбор става въпрос. Тимът все още не е изпратил конкретна оферта за Кукоч, но има възможността да заплати исканата от ЦСКА трансферна сума. Бранителят ще бъде наблюдаван и в последния официален мач за годината срещу Черно море на 13 декември, когато се очаква да е титуляр. Твърди се, че чуждестранният клуб ще отправи оферта в рамките на един месец. За бранителя вече е имало няколко предложения от други отбори, но всяко едно от тях е било отхвърляно. Причината е, че не са били достатъчно добри от финансова гледна точка спрямо цената, фиксирана от Александър Томов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки