1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски води преговори за нов договор с Божидар Краев

Левски води преговори за нов договор с Божидар Краев

Младият талант бързо спечели доверието на Гонзо и синята публика

Левски води преговори за нов договор с Божидар Краев
Левски е стартирал офанзи­ва около задържането на Божи­дар Краев, пише „Тема Спорт". От ръководството са провели първи разговори с младока за нов договор преди дни. На­стоящото споразумение на юношеския национал изтича през лятото на 2015 година. Клубът обаче иска да го задър­жи и след това.

Поради тази причина му е бил предложен нов тригодишен договор, кой­то да влезе в сила в края на юни. Тогава Краев вече ще е на­вършил пълнолетие и ще може да обвърже бъдещето си с Левски. Роденият във Враца полу­защитник на няколко пъти зая­ви желанието си да остане на „Герена" за дълго време. "Дого­ворът ми изтича, но искам да го подновя", обяви Краев, след като се договори с мениджърската агенция Stellar Football да го представлява в бъдеще.

Младият халф бързо успя да се превърне в един от любим­ците на публиката с техника­та и всеотдайната си игра. В последните месеци треньо­рът Георги Иванов започна да залага много сериозно на него, като почти винаги го използва като първа смяна. На "Тича" пък Краев стартира като ти­туляр и се представи на ниво, преди да бъде заменен от Амари. Досега през кампанията талантът е с 11 мача във всич­ки турнири. В един от тях - срещу Спартак Варна (7:1), младокът се отчете с хет­трик.

Новият контракт на Краев е поредната стъпка на Левски към налагането на политика, подобна на тази на Литекс, с използването на повече соб­ствени кадри. Това се потвър­ждава от факта, че от лято­то досега сините са подписали с цели осем момчета от шко­лата - Радослав и Борислав Цоневи, Илия Димитров, Алексан­дър Любенов, Владислав Мисяк, Деян Иванов, Мики Орачев, а наскоро с клуба е подписал и друг вратар - Николай Кръ­стев. Очаква се предложение за контракт да получи и бра­нителят Галин Ташев.

През лято­то интерес към Краев имаше от страна на Лудогорец. Тога­ва разградчани бяха изпратили конкретно предложение към родителите на таланта, но той предпочете да остане на „Герена". 
Феновете на Локо Пд с нова атака към Крушарски!

Вижте какво написаха от фенклуба на "смърфовете"

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград

Окончателно: ЦСКА без трима срещу Черно море

Томаш определи групата за мача на „Тича“

Керкез размаха пръст на български талант

Вижте подробности

Локо (Пд) иска да забрави проблемите срещу Крумовград

Мачът е днес от 17:00 часа на „Лаута“

Тунчев залага на турчин и юноши на Левски срещу „сините“

Вижте подробности

ЦСКА приема Септември на „Васил Левски“

Вижте подробности