Сензациите в пресата: Динамо (Минск) иска Гаджев и с патерици

Макаби (Хайфа) напира за Иван Маркович, Аниете отказал двойно по-висока заплата, чистка в Локо (Сф)

Сензациите в пресата: Динамо (Минск) иска Гаджев и с патерици
Сензациите в родната спортна преса на 9 декември /вторник/ 2014 г.

Меридиан мач: Динамо (Минск) иска Гаджев дори с патерици

Възраждащият се гранд на Беларус от времето на СССР - Динамо (Минск), се е прицелил сериоз­но в капитана на Левски Владимир Гаджев. Мениджъ­рът Мирчо Димит­ров потвърди пред „Меридиан Мач", че основният конку­рент на БАТЕ Бори­сов в настоящия шампионат е отпра­вил конкретна оферта към национала и иска да го вземе в състава си от зима­та, независимо от контузия, която по­лучи през ноември.

Придвижващият се с патерици Гаджев ще е готов за игра най-рано през март, но от Динамо са убедени в качества­та му и искат с него да вдигнат още по­вече класата на своя състав.

На този етап оба­че „сините" фенове, които искат да виждат на „Герена" основния халф в схемата на тима, могат да са спо­койни. Влади е отклонил първото предложение на беларусите. Моти­вът му е бил, че предлаганата зап­лата не е в състоя­ние да го накара да напусне Левски.

От доста време Гаджев твърде прецизно об­мисля предложения­та за трансфер в чужбина и съобра­зява възможностите за развитие с жела­нията на своето семейство.

„Динамо е серио­зен клуб, който мо­же да осигури ста­билно и редовно плащане на своите играчи и да им даде възможност за развитие чрез добро представяне в евротурнирите. Всеки обаче сам взима ре­шенията за своето бъдеще", каза Мир­чо Димитров.

Меридиан мач: Макаби (Хайфа) иска млад талант от ЦСКА

Израелският Макаби (Хай-фа) проявява сериозен ин­терес към халфа на ЦСКА Иван Марко­вич. Евреите са го­тови да платят 500 000 евро за правата на полузащитника.

Лично треньорът на Макаби Александър Станоевич е настоял пред клубните босо­ве за привличането на Маркович. Спе­циалистът познава младия сръбски по­лузащитник от съв­местната им работа при юношите на Партизан. Отделно националният вра­тар на Сърбия Вла­димир Стойкович, който в момента но­си екипа на Макаби, също е казал добри думи за откритието на ЦСКА.

В момента Иван Маркович лекува тежка контузия, но се очаква до няколко месеца да бъде го­тов за игра. Полуза­щитникът на ЦСКА скъса предна кръст­на връзка и отпадна от сметките на Стойчо Младенов още рано през сезо­на. От „Армията" на този етап категорич­но не искат да се разделят с Марко­вич. Сърбинът е смятан за суперталант и ако успее да влезне бързо във форма, ще докара солидни приходи в касата на ЦСКА.

Труд: Аниете отказа двойно по-висока заплата

Антонио Аниете от Левски отказа изкусителна оферта от чуждестранен клуб, който му предложи над два пъти по-ви­сока заплата от „синята". Испа­нецът дойде през юни и бързо стана лидер. Към нападателя има серио­зен интерес от един клуб от Беларус, два от Русия и два от Гърция. На „Герена" легионерът получава около 9000 евро на месец, така че вероятно са му предложили около 25 хиля­ди.

В Левски не са получили заплатите за септември и октомври, а в средата на декември иде време за ноем­врийската. Затова Антонио има право да скъса с Левски по вина на клуба и да премине в друг тим. Чрез своя мениджър обаче Аниете лоялно към „сините" е отказал оферти за „бягство".

Последното предло­жение от чужбина включва и минимална трансферна сума. Аниете обаче обявил, че на този етап трансфер не го инте­ресува. И ще преговаря, ако двата клуба се разберат за продажба. Така испанецът се издигна не само с игра и мъжество на терена, но и с морал. И заслужи в последния мач за годината (със „Славия" в събота) да бъде скандирано името му.

Успоредно Димитър Дими­тров сближи позициите си със „синята" управа. Остава вари­антът треньорът да заработи от Нова година. Левски разчита с трансфер на Божидар Краев в Италия („Рома" и „Интер" са фаворити) да закърпи бюджета.

Тема спорт: Локо София маха Петър Димитров

Спортно-техническият щаб на Локо София начело със стар­ши треньора Димитър Васев об­мисля възможността да освобо­ди няколко играчи след края на есенния дял. Сред набелязаните за гонене са крилото Петър Ди­митров и Александър Манолов.

Първият взе участие в 9 двубоя дотук, в които обаче записа едва 292 минути. Манолов пък има с мач повече -10. Васев и ща­бът му са на мнение, че двамата не са оправдали очакванията. В черния списък на наставника са още две имена.

До края на седмицата ръко­водството е обещало да плати на играчите част от дължими­те пари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки