Реал Мадрид изпрати Лудогорец от Шампионска лига с 4:0 на "Бернабеу" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ранен червен картон на Марселиньо предреши изхода на мача, Лудогорец приключи в Европа този сезон

Реал Мадрид изпрати Лудогорец от Шампионска лига с 4:0 на "Бернабеу" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Българският шампион Лудогорец приключи първото си участие в груповата фаза на Шампионска лига със загуба след 0:4 от европейския шампион Реал Мадрид пред 61 000 зрители на „Сантяго Бернабеу”. Ранен червен картон на Марселиньо, довел до гол от дузпа на Кристиано Роналдо, предреши мача още в 20-ата минута, а Бейл добави още едно попадение в края на първата част. В края Алваро Арбелоа направи резултата класически, а резервата Медран добави четвърто попадение след неприятен рикошет в крака на Анисе.

Така второто участие на български отбор в групите на най-комерсиалния турнир завърши с историческите 4 точки – победа над Базел и равен срещу Ливърпул в София, но Лудогорец приключи за този сезон в Европа и ще трябва да се съсредоточи върху битката за титлата в А група с ЦСКА, ако иска пак да играе в Шампионска лига.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!
 

А Реал Мадрид счупи испанския рекорд за най-много поредни победи и вече има 19 като надмина предишната най-велика серия на Барселона от 18 успеха поред.

Кристиано Роналдо пък вкара 75-ия си гол във всички европейски турнири и се изравни по този показател с Лионел Меси, а пред него остава само Раул (76).

На „Бернабеу” Лудогорец игра храбро и не се окопа в защита, а търсеше бързите атаки по земя при всяка удобна възможност. Лоша шега на разградчани обаче изиграха статичните положения, при които мадридчани имаха голямо преимущество заради ръста на играчите си и впечатляващия отскок, най-вече на Варан, Роналдо и Бейл.

Атаките се редуваха една след друга още в началните минути и Владислав Стоянов изби коварен удар на Роналдо в корнер, след който Варан засече с глава над целта.

Пред другата врата и българският първенец показа зъби – Абало се справи отлично между трима и пусна за Марселиньо в центъра, кариоката стреля и след рикошет топката спря в ръцете на Кейлор Навас, а Мишо Александров беше напълно непокрит вдясно. Костариканският вратар се намеси решаващо минута по-късно и се хвърли напред, за да лови извеждащ пас.

Иско получи пас сам срещу вратаря от Ияраменди и технично опита да копне над Владо Стоянов, който разгада намеренията му и отлично спаси в 14-ата минута. Две по-късно Реал отне в центъра, Роналдо получи и без да се бави шутира, Минев протегна крак, за да отклони в корнер.

Лудогорец бе близо до попадение в 16-ата минута, когато Марселиньо хладнокръвно обработи в центъра и пусна за Мисиджан вляво, холандецът финтира и би в далечния ъгъл, ала Навас боксира.





Ключовият момент дойде в 19-ата минута. Тогава поредното центриране от корнер пред българската врата бе посрещнато с глава от Варан, а Марселиньо изби с ръка от голлинията. Въпреки че Бейл вкара при добавката, френският съдия Клеман Тюрпен избра да не зачете попадението, а даде дузпа и изгони Марселиньо с директен червен картон.

Кристиано Роналдо нямаше проблеми от бялата точка и стреля право в центъра на вратата, докато Стоянов си избра ъгъл – 1:0 и 75-и гол за португалеца в евротурнирите, което го изравни с големия му съперник Лео Меси.

С човек повече Реал засили натиска и Роналдо опита нещо средно между удар и центриране, а Чичарито се размина. Тони Кроос затрудни Стоянов с далечен удар и стражът изби в гредата, а после показа отличен рефлекс при добавката на Роналдо, който беше и в засада.

Националният вратар на България лови и нисък удар на Бейл, но вторият гол дойде пак след проблеми при статично положение. Кроос центрира от корнер, Гарет Бейл надскочи Мишо Александров и с глава прониза вратаря с помощта на напречната греда, а топката тупна зад голлинията за 2:0.

До почивката Лудогорец имаше две отлични възможности, но първо Навас спаси с една ръка мощен удар на Ешпиньо под гредата, а при последвалия корнер Абало овладя в наказателното поле, само за да бие безхаберно в трибуните.

През втората част с човек повече и два гола аванс шампионите на Европа значително свалиха темпото.

Бейл получи хубав пас през центъра и избра да стреля технично, Стоянов беше готов и лови ниския удар. Секунди по-късно фалцов изстрел на Иско мина покрай дясната греда.

И с 10 души „зелените” имаха своите шансове. Капитанът Дяков пусна снаряд от около 25 метра, но Навас внимаваше и изби в корнер удара, който летеше под гредата.

Владо Стоянов отрази удар  на Чичарито в близкия ъгъл след пас на Иско, а резервата Вандерсон направи хубав финт в наказателното на домакините преди ударът му да бъде блокиран.

Високите топки си останаха ахилесова пета на Лудогорец през целия мач и в 73-ата минута Арбелоа с глава нацели напречната греда, след като и двамата с Роналдо скочиха напълно необезпокоявани на границата на вратарското поле.

Нов корнер донесе и трети гол в 79-ата минута. Варан свали с глава пред вратата и въпреки че Чичарито беше в засада, Арбелоа не беше и стреля, Владо Стоянов изби, последва и добавка на бранителя в гредата, но съдиите прецениха, че още първия път топката е минала зад голлинията и посочиха центъра – 3:0.

В последните 10 минути Лудогорец свърши и физическите сили, а Реал правеше каквото си поиска. „Кралете” изпуснаха няколко отлични ситуации и стигнаха до четвърти гол след голяма доза шанс. Резервата Алваро Медран шутира извън наказателното поле, Анисе подложи крак, топката описа висока парабола и „капна” под гредата за крайното 4:0.

Реал Мадрид стана първият отбор в историята, който два пъти печели своята група в Шампионска лига с пълен актив от 18 точки, а Лудогорец остана на последното 4-то място с 4 точки и приключи с Европа за този сезон.

В другия мач от групата Ливърпул не можа да бие Базел на "Анфийлд" и след 1:1 отпадна от Шампионска лига. Мърсисайдци със своите 5 точки отиват в Лига Европа, а Базел със 7 продължава към елиминаците в най-комерсиалния турнир.

 

Шампионска Лига 14/15, Група B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Реал Мадрид 6 6 0 0 14 18
2 Базел 6 2 1 3 -1 7
3 Ливърпул 6 1 2 3 -4 5
4 Лудогорец 6 1 1 4 -9 4
 

 
 

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

Илиан Илиев е изправен пред дилема

Треньорът разполага само с Иса в атака

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки