10 от Волфсбург пребориха Лил за второто място в група „Н”

Резервите на Евертън паднаха от Краснодар у дома (ВИДЕО)

10 от Волфсбург пребориха Лил за второто място в група „Н”
Волфсбург удържа второто място в група „Н” и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа след победа с 3:0 като гост на Лил. Виериня (45+1’) и Родригес на два пъти (65’ и 90’) се разписаха за гостите.

Германският тим остана с човек по-малко в 55-ата минута при резултат 1:0 в своя полза. Гилавоги бе изгонен за втори жълт картон.

В 76-ата минута „мастифите” получиха възможност да изпълняват дузпа. Кнохер събори Роделин в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Дивок Ориги, който обаче пропусна. Беналио уцели ъгъла и спаси удара от бялата точка.

Въпреки че беше с човек по-малко на терена, Волфсбург отбеляза нови две попадения. Рикардо Родригес бе автор и на двата гола, които дойдоха от статични положения. Първо – швейцарецът изпълни страхотно пряк свободен удар, след което се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Соаре.

Така, Волфсбург си заслужи второто място в групата с 10 точки. Лил остава с 4 на последната позиция.

Осигурилият си предсрочно класиране Евертън загуби с 0:1 от Краснодар. Роберто Мартинес бе дал почивка на абсолютно всички титуляри, от което се възползва руския тим. Рикардо Лаборде отбеляза единственото попадение за Краснодар и придвижи тима си на третата позиция в групата с 6 точки. Въпреки загубата, „карамелите” остават лидер с 11.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки