1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Херо вдига Левски с безчет безработни

Сензациите в пресата: Херо вдига Левски с безчет безработни

„Сините” обмислят раздяла с Амари, „червените” не искат Караджов, Жуниор Мораес предлага брат си на ЦСКА и още...

Сензациите в пресата: Херо вдига Левски с безчет безработни

Сензациите в пресата днес, петък, 12.12.2014 година:

„Труд”: Херо вдига Левски с безчет безработни
Планът на треньора Димитър Димитров за вдигане на „Левски“ включва проби на безброй безработни. Клубът няма пари за трансферни суми, а Херо иска да напълни състава с нови. Затова специалистът е подбрал 14 свободни агенти, които да пристигнат на изпитателен срок през януари. Някои не са играли мач от април-май. Практиката с масови проби не се брои за сериозна във футбола. Най-успелият „син“ треньор Станимир Стоилов дори забрани идването на играчи на оглед. С подобни действия обаче Херо вдигна „Черноморец“, но - временно, защото после отборът изпадна. Дали Димитров ще дойде на „Герена“ по план от 1 януари не знае още нито той, нито „сините“ фактори Тодор Батков и Георги Иванов. Среща в понеделник ще реши бъдещето. Въпросът е дали Херо ще приеме да работи в крайната немотия на „Герена“, която няма да му позволи да осъществи по-сериозни идеи за селекция. И ще го принуди да действа „на дребно“ с безчет проби. „Левски“ няма също средства и за неустойки за безбройните играчи, които Димитров иска да изгони. Дилемата е и дали ще му се работи с футболисти, потиснати от по два месеца забавяне на заплати.



„7 дни спорт": В Левски обмислят раздяла с Амари
В „Левски" сериозно започват да обмислят въпроса за раздяла с крилото Наджиб Амари. разбра „7 дни спорт". Алжирският състезател е в повечето време контузен и очевидно не може да влезе в игрови ритъм, какъвто се желае от него. Амари дойде в разгара на сезона, но честите му болежки му позволиха да се появи само шест пъти на терена. Това не допада на Георги Иванов и помощниците му. Освен това от Амари определено се очакваше да повиши конкуренцията по крилата, но той и това не постигна. Както вече писахме, евентуалният нов треньор на „Левски" Димитър Димитров също не иска алжиреца в отбора си. Така много е вероятно още през зимната пауза „Левски" и Наджиб да се разберат за прекратяване на отношенията им.

"Меридиан мач": Стойчо вади Апата от състава, бранителят си тръгва през зимата
Българският национал Апостол Попов ще остане извън титулярния състав на ЦСКА за домакинството на Черно море. Официалната версия е, че той е изпитал остра болка в адукторите и няма да може да изкара цял мач. Защитникът със сигурност ще попадне в групата, но шансовете му да се появи в игра са минимални. В последните месеци Апостол Попов показва, че не се чувства добре в ЦСКА. Той изпадна в криза след трагичното си представяне с националната фланелка срещу Азербайджан. Попов постоянно недоволства от статута си на резерва. Той не може да преглътне решението на Стойчо да пуска на неговото място Марин Оршулич или Денис Причиненко. Най-вероятно още през зимната пауза Апостол Попов и ЦСКА ще се разделят. Последният мач за сезона срещу Черно море се очертава като решителен от психологически аспект, но Апата получи мистериозна травма в навечерието му. Проблемите в защитата изглеждат сериозни предвид отсъствието на Валентин Илиев и слабата форма на Тончи Кукоч.

„Тема спорт”: Братът на Мораес предложен на ЦСКА
Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес е предложил на Стойчо Младенов своя брат Бруно, разбра „Тема спорт”. И той е нападател, а до броени дни ще стане свободен агент. За последно 30-годишният футболист е играл в бразилския Португеза, който изпадна в трета дивизия. Бруно Мораес е изкарал и седем години в Порто, но така и не се налага в състава на "драконите", тъй като престоят му е съпътстван от постоянни контузии. Той все пак записва 14 мача и се отчита с два гола. На два пъти той е бил преотстъпван от Порто в отбори като Сетубал и Рио Аве. След напускането на Порто през 2010 г. той се скита из Румъния, Португалия и Унгария, но така и не се налага в нито един отбор. Така се връща в родната Бразилия. При евентуална продажба на Серджиу Буш ЦСКА ще привлече не един, а двама нападатели. Младенов обаче не е дал категоричен отговор на Жуниор Мораес относно възможността брат му да заиграе на "Армията".

„Тема спорт”: Армейците отрекоха за интерес към Караджов
ЦСКА не проявява интерес към бившия си страж Иван Караджов, който беше освободен от Берое. Червените търсят вратар, но по всяка вероятност ще привлекат чужденец. Вече са набелязани няколко имена и измежду тях ще бъде направен избора в края на декември или началото на следващата година. 25-годишният Караджов е юноша на ЦСКА. Той дебютира за мъжете през 2008 г. Престоят му ще се запомни с множеството изцепки, а през 2011 г. напусна отбора заради неизплатени заплатати. Последваха престои в Локо (Пд) и Славия, а през 2013 г. стана част от Берое. С екипа на заралии той изигра 52 мача, но през този сезон беше изместен от друг бивш армеец - Благой Макенджиев.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев