Чикаго с осма поредна победа в НХЛ

Бен Смит се отличи с гол и асистенция

Чикаго с осма поредна победа в НХЛ

Бен Смит се отличи с гол и асистенция при победата на Чикаго с 3:2 като гост срещу Бостън в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Успехът е осми пореден за Блекхоукс, но отборът загуби своя капитан и голмайстор номер 2 Джонатан Тейвс. Опитният хокеист напусна принудително игра във втория период, когато беше блъснат отзад от Денис Сейденберг и удари лицето си в мантинелата. Скот Дарлинг направи 32 спасявания за Чикаго. Тимът е с 11 победи в последните си 12 двубоя в Лигата и има само 2 поражения в последния месец. Клас Далбек и Патрик Кейн също бяха точни в полза на победителите. Стражът Туука Раск се отличи с 18 спасени шайби на вратата на Бостън. Райли Смит и Тори Круг бяха точни в полза на домакините. Техните попадения бяха реализирани, когато Чикаго поведе с 3:0. Блекхоукс има 41 точки на първото място в Централната дивизия.

В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Тампа Бей победи с 2:1 у дома състава на Каролина. Никита Кушерьов се разписа на два пъти в полза на домакините от Флорида, а вратарят Евгени Набоков направи 29 спасявания в двубоя, записал общо 353-ата си победа в Лигата. Второто попадение на Кушерьов падна 31 секунди преди края и осигури ценната победа в полза на Лайтнинг. Джъстин Фолк беше точен за Каролина, изравнявайки за 1:1. Всичките три попадения в срещата бяха реализирани в третата част. Тампа Бей е на първо място в Атлантическата дивизия с 41 точки. Филаделфия надигра с категоричното 4:1 у дома състава на Ню Джърси. Мат Рийд и Шон Кутирие се отличиха с по гол и завършващо подаване в полза на домакините. Уейн Симъндс се разписа при числено превъзходство за Филаделфия, а Якуб Ворачек добави още едно попадение на празна врата. Мартин Хавлат беше точен в полза на Девилс.

Тимът има две поредния загуби. Кълъмбъс победи с 3:2 след продължение срещу Вашингтон и записа пети пореден успех. Ник Фолиньо реализира решаващия гол при числено преимущество в допълнителния период, а вратарят Сергей Бобровски направи 39 спасявания. Фолиньо вкара един гол и в редовното време, а още едно попадение добави Коноутън. Ерик Фер и Трой Броуър бяха точни в полза на столичани, които отправиха общо 41 удара срещу само 23 в полза на Кълъмбъс. Отава загуби с 3:5 у дома срещу шампиона Лос Анджелис в първия мач на новия треньор Дейв камерън начело на канадския отбор. Тревър Люис, Мат Грийн, Джъстин Уилямс, Анже Копитар и Танър Пиърсън донесоха успеха в полза на Кингс, разписвайки се във вратата на домакините. Боби Райън, Марк Стоун и Джаред Коен бяха точни в полза на Сенатърс.

Резултати от всички мачове вижте ТУК.
 

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки