1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Локо Пловдив дерайлира на "Лаута" след 45 минути игра (ВИДЕО)

Локо Пловдив дерайлира на "Лаута" след 45 минути игра (ВИДЕО)

Столичните "железничари" ще зимуват на 3-о място след разгромна победа с 4:0 над съименника си

Локо Пловдив дерайлира на "Лаута" след 45 минути игра (ВИДЕО)

Локомотив София ще зимува на 3-ото място във временното класиране, след като  спечели с 4:0 срещу съименника си от Пловдив. Първият двубой от 19-ия кръг бе решен само за 45 минути след четири гола на гостуващия тим. Ранджелович откри в 21-ата, а Шехуди удвои осем минути по-късно. Даниел Генов направи резултата класически в 41-ата минута. Във втората минута на добавеното време отново Шехуди бе точен след нова фрапантна грешка в защитата на Локо Пловдив.

Преди началото на двубоя с почетен плакет бе награден Цветан Трифонов, асистент-реферът свири последния си мач, който е под номер 144. С едноминутно мълчание бе почетена и паметта на юношата на пловдивския Локомотив Йордан Пенев, който загина в автомобилен инцидент на 8 декември.

Домакините опитаха да натиснат съперника си в първите минути на двубоя, но столичните „железничари” показаха стабилно игра в защита и не се поддадоха на натиска.

В 15-ата минута при центриране в полето на домакините Траян Траянов падна лошо на ръката си и контузи сериозно китката си, след което бе изведен с линейка от стадиона.

Локомотив София показа по-стабилна игра на иначе лошия терен на „Лаута” и в 21-вата минута поведе в резултата. Романов центрира от фаул отляво, топката премина покрай защитата на „черно-белите” и на далечната греда бе засечена от Ранджелович, който на празна врата не сгреши – 1:0. Повторенията оставиха съмнения за засада, каквато не бе свирена от страничния рефер.

Грешките в защитата на домакините следваха една след друга, а в 29-ата „смърфовете” бяха наказани за втори път. Том бе намерен в дясната зона и с перфектен пас сложи топката на главата на Шехуди, който я прати точно под дясната сглобка – 2:0.

В 38-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като топката срещна първо крака на Трифонов, а после и ръката му. Ивайло Стоянов бе категоричен и показа, че играта трябва да продължи без изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Наглед слабо балонно центриране в 41-ата минута затрудни Грънчов, който загуби при битката с Даниел Генов. Генов финтира бранителя в големия пеналт и със слаб удар по земята прати топката в левия ъгъл на Витанов за 3:0.

Във втората минута на добавеното време защитният вал на домакините се пропука за пореден път при центриране отдясно. Том овладя на десния фланг и центрира, бранител на „черно-белите” отби с петичка и топката мина през цялата защита на Локо Пловдив без да бъде избита, Шехуди овладя и със силен удар направи резултата разгромен – 4:0.

Капитанът на домакините Мартин Камбуров и Дани Кики бяха заменени след почивката, което не промени особено играта на Локомотив Пловдив, който продължи с безидейните си атаки.

Пас в наказателното поле към Трифонов остави зад гърба му двама бранители на Локо Пловдив, той продължи с бърза топка към включващия се Романов, но последният не успя да засече на скорост.

В ответната атака домакините бяха близо до попадение, но резервата Де Вийзе от малък ъгъл не успя да намери целта.

До края на двубоя Том се отчете с два пропуска като в 72-ата при контраатака бе изведен в добра позиция и опита да прехвърли Витанов, който успя да улови, а в 80-ата отправи страхотен шут минал на сантиметри от сглобката на вратата.

Победата на столичните „железничари” им донеса третата позиция преди зимната пауза, докато за момента Локо Пловдив заема незавидното 9-о място.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев