Тихомир Иванов си поставя високи цели за 2015 година

Лекоатлетът е обявен за Спортист номер едно на Плевен за 2014 година.

Тихомир Иванов си поставя високи цели за 2015 година

Националът-лекоатлет Тихомир Иванов от Плевен си поставя високи цели за 2015-та година, които казва, че са трудни, но не непостижими. През Новата година той се подготвя да участва в Европейското първенство за мъже. "Надявам се да покрия норматива за участие, който все още не е ясен, но смятам да участвам и да трупам опит", каза Тихомир. След това му предстои дълга подготовка за Европейското първенство за 23-годишни.

 

"Това също е цел и ще съм много доволен, ако покрия и норматива за Световното първенство, което е също през 2015 година в Пекин", допълни скачачът. Това са целите ми за 2015-та - ще е трудно - знам, но не е невъзможно да ги постигна, е убеден националът. Той е в тренировъчен цикъл в подготовката си и за Олимпиадата през 2016 година. Ако покрия норматива за Световното първенство през 2015 година, това ще е покрит норматив и за Олимпиадата, което означава квота и участие, поясни Тихомир. Неговият треньор Георги Гетов заяви, че работят при доста трудности, защото този спорт изисква определени условия, които търсят в други градове, защото в Плевен ги няма, а това е свързано с много пътувания.

 

Тихомир Иванов е обявен за Спортист номер едно на Плевен за 2014 година. Кметът на града проф. Димитър Стойков му връчи Почетен плакет и грамота. Иванов постигна през отминаващата година 7 място на Европейското първенство за мъже в Цюрих на скок височина с резултат 226 см. Той е първенец в Балканското първенство в Румъния и в националното първенство у нас /на открито и в зала/. Лекоатлетът е национален състезател с личен резултат от 228 см. Треньорът му бе обявен за Треньор номер едно на Плевен за тази година. Гетов работи с пет групи - 50 деца - юноши и девойки, които са спечелили 4 златни, 5 сребърни, 12 бронзови медали. Треньор е в Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен.

ШОК: Олимпийската шампионка в спринтовете пропуска Париж 2024

Илейн Топмсън-Хера е аут след контузия в ахилеса

Изписаха Александра Начева от Пирогов

Тя трябваше да претърпи операция след фрактура в глезена

Саръбоюков със сребърен медал след скок над 8 метра в Гърция

Българинът остана единствено зад олимпийския, световен и европейски шампион Милтядис Тентоглу

ЖАЛКО! Начева аут от Париж, сезонът приключи

Лекоатлетката претърпя операция

ШОК! Начева в "Пирогов" 40 дни преди Париж

Състезателката по троен скок нарани глезена си

Пламена Миткова с титла на скок дължина в Кошице

Тихомир Иванов 7-ми на скок височина

Петкратна олимпийска шампионка се отказа от 200 м в Париж

Вижте подробности

Дуплантис спечели европейската титла в овчарския скок

Вижте подробности

Пламена Миткова седна в скока на дължина на Европейското

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки