Гонзо: Някои футболисти не са за Левски, отдалечаваме се от третото място (+ВИДЕО)

„Сините” ще търсят нов вратар, недоволни са от Пламен Илиев

Гонзо: Някои футболисти не са за Левски, отдалечаваме се от третото място (+ВИДЕО)
Старши треньорът на Левски Георги Иванов намери обяснение за загубата от Славия с 1:3
 
„Първо, защото не успяхме да си вкараме ситуациите през първото полувреме. После - грешки, които бяха много глупави. Славия имаше три удара към вратата и трите ги вкара. Притеснява ме, че имаме футболисти, които трябва да показват воля и характер, но не успяха да го направят. Някои футболисти не са за Левски.  Независимо че владеем инициативата, не успяваме да се възползваме. При 1:1 имахме устрем, но допуснахме гол, който пречупи всичко в нашия отбор. Няма да се оправдаваме с липсващите футболисти. Терените не ни позволяват да играем както искаме, но няма да се оправдаваме. Имаме два леки мача след нова година, така че съм убеден, че Левски ще бъде в първата шестица”, коментира Гонзо пред Диема.
 
По темата „Херо” той отсече: „Да не подхващаме тази тема отново. Няма да говоря само едно и също. Стана банална темата, когато дойде датата, ще разберете какво ще се случи в Левски.”
 
На пресконференцията той добави:
 
„През първото владеехме играта, имахме ситуации, които не успяхме да реализираме. В края на първото полувреме с първия удар допуснахме гол. Глупава грешка на Белаид, с която останахме с 10 човека. Независимо от това, имахме импулс, направихме дузпа, изравнихме. Вторият гол пречупи устрема ни и до края не успяхме да намерим ситуации, за да вкараме нов гол.”
 
Гонзо обяви, че Левски ще търси нов вратар, когато бе попитан за неубедителните изяви на Пламен Илиев.
 
„Ще търсим, явно трябва да търсим. Смятах, че Пламен след тази контузия ще може да върне формата си, която позагуби. Но явно има доста колебания в играта си. Това налага да търсим човек на тази позиция.”
 
„Не обвинявам никого за загубата, когато един отбор печели, печелят всички и когато губи, пак всички. Липсваха ни основни футболисти и не успяхме да намерим ритъма и динамиката в предни позиции. Не успяхме да атакуваме добре по фланговете. Липсва ни умението да вкарваме голове. Отзад елементарни грешки допускаме и при такива елементарни ситуации няма как да победиш.”
 
„Със сигурност ще има напускащи. Не знам сега кой, в следващите дни почваме да се готвим за селекция, кой си тръгва, кога ще водим подготовки, но трябва първо да уточним нещата с Херо.”

 
„Отдалечаваме се от третото място. Имахме шансове да атакуваме дори първото. Когато нямаш постоянство, загубихме от наглед два леки отбора, сега загубихме два мача подред. Черно море има един удар във вратата, вкараха ни гол. Няма как след като не побеждаваш, независимо как играеш, да заемеш мястото, което искаш.”
 
„Ние имаме 4-5 човека, които са извън състава, като погледнете групата, е трудно да направиш промяна. Повечето са млади, които нямат опит, те са за мачове, в които Левски води. Те не са готови да дръпнат отбора напред. А на пейката имахме само такива хора. Независимо че останахме с 10 човека и второто полувреме, точно когато отборът започна да създава натиск, допуснахме елементарен гол.”
 

„Не, не е отчайваща ситуацията. И предния път казах, че един мач, една загуба не може да направи така. Да, на Левски му трябват попълнения, за да подсили конкуренцията и нивото, защото имаме 12-13 футболисти на добро ниво и трябва да подсилим конкуренцията, а не когато имаме наказани и контузени, да се чудим как да попълним групата.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки