1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА започна преговори с двама чужденци

ЦСКА започна преговори с двама чужденци

Очаква се ЦСКА да започне преговори и с нападателя на Берое Венцислав Христов

ЦСКА започна преговори с двама чужденци

ЦСКА е стартирал преговори с две евентуални нови попълнения. Става въпрос за чужденци.  Единият е със сериозна визитка и се очаква до дни да разтрогне със своя клуб. Другият играч пък е по-млад и също е свободен агент, пише вестник "Тема спорт".


Очаква се ЦСКА да започне преговори и с нападателя на Берое Венцислав Христов, но това ще стане в първите дни на януари 2015 г. Тогава той ще има право да сключи предварителен договор с друг клуб, тъй като контрактът му изтича през лятото и нападателят няма намерение да го подновява.


Апостол Попов по всяка вероятност няма да остане в ЦСКА през следващия сезон. Контрактът на бранителя, който ще навърши 32 години на 22 декември, изтича през юли 2015 г. Попов не се представя на познатото ниво през настоящия шампионат и загуби титулярното си място на десния бек за сметка на Венцислав Василев. Статутът му на резерва няма да се промени и през пролетта.
В началото на януари ЦСКА ще стартира преговори с част от играчите, чиито договори изтичат през лятото. Разговори ще има и с Попов, но най-вероятно ще бъде решено той да напусне ЦСКА, освен ако не се съгласи на драстично намаление на заплата си.

 

Самият бранител не е доволен от статута си на резерва и възможно продължение на кариерата му е завръщане в Ботев (Пд). Освен че не играе редовно, Попов е и един от играчите, които получават тавана на заплатите - 15 000 лева, и „армейците“ могат да облекчат бюджета, като не задържат защитника. Разходите, които ЦСКА е направил по Попов от лятото на 2009 година насам, са внушителни, предвид факта, че през последните години той винаги е бил сред най-добре платените футболисти в отбора.


Със сигурност предложения за нови договори ще получат Александър Тунчев, Марин Оршулич и Борис Галчев. За Иван Стоянов пък ще бъде решено на база представянето му през пролетта. Той взе участие само в 1 мач в „А“ група досега през сезона. Контрактът на нападателя Орелиен Жоаким също изтича през лятото, като, ако не вземе участие в 50% от официалните срещи, той ще има право да си търси нов отбор. В противен случай ЦСКА вероятно ще удължи контракта му с 1 година, каквато е клаузата по договора.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев