1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Враца започна строеж на модерен стадион

Враца започна строеж на модерен стадион

Отбори в "А" група ще завиждат на "Христо Ботев", уверяват местни

Враца започна строеж на модерен стадион

Чудесата се случват около Коледа. За Враца обаче това е време за благодарност. Тя е към спортното министерство в лицето на Красен Кралев. Защото той спомогна градът да получи подаръка си още през октомври - първата част от средствата за ремонта на стадион "Христо Ботев".

Промените стартираха през лятото, след като спечели голям проект за реиновиране на съоръжението по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". 5 милиона лева по предварителни разчети. Наложи се дори футболният "Ботев" да напусне дома си заради строителните дейности. Нещата трябваше да приключат бързо, но не се получи пок-раи смяната на правителствата. А пари трябваха - много и спешно, защото врачани бяха решили да действат със замах. Нов терен с модерна поливна система. Обновяване на централната сграда, която бе лъскана за последно в началото на века заради младежките национали, реконструкция на част от трибуните и изграждане на нови стълбища в сек-торите Б и Г. Но опасността, че това няма да се случи, ставаше все по-реална преди няколко месеца. Врачани гледаха тъжно съоръжението, на което някога е нямало къде да пуснеш и карфица по времето на легендарните Илия Драгомиров, Евлоги Йорданов, братя Каменови, Цветан Йончев, Илия Войнов, Цветан Данов, Илия Вълов.

Сега обаче ситуацията е друга. Навсякъде сноват строители. Отекват звук от чукове и различни машини. Работници тичат за нови плочки. Времето също засега е благосклонно към врачани.

"До началото на следващото първенство ще ни завижда и "А" група", казват хората от "Ботев".

Те са уверени, че ще имат един от най-модерните стадиони у нас. Така е, след като чаканите средства потекоха благодарение на министър Кралев. Макар и едва стъпил в длъжност, той даде ръка на общината, за може тя да осъществи мечтата на спортните запалянковци. Следващата е ясна - бой до дупка на съперниците. Но това вече зависи от играчите, които няма да имат право да се излагат на такъв стадион.

"Теренът ще бъде уникален. Той най-после ще има поливна система. Освен това повече няма да може да излети и един чим", уверяват във Враца.

Изненада в Петрич, Фратрия ликува на "Цар Самуил"

Денислав Ангелов герой за варненци

Добруджа писа 5 на Ботев във Втора лига

Тимът на Орела с втори пореден успех

Късна драма на "Бончук"

Бивш нападател на Левски спаси Марек

Официално: Обявиха съдиите за кръга във Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Пирин дръпна на върха във Втора лига

Дубълът на ЦСКА върти реми с Янтра пред Томаш, резултати и класиране

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Ще ликува ли дубълът на Ботев в Ловеч

Мачът от Втора лига е днес от 17,00 часа

Етър разпиля Дунав насред Русе

„Болярите“ биха с 4:1, вижте резултати, програма и класиране във Втора лига

ОБЗОР: Дубълът на ЦСКА 1948 удари Марек

Равенства в останалите 2 срещите от Втора лига, резултати и класиране

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал