1. Novsport
  2. - Левски
  3. Легенди на Левски: Тройката и Купата са максимумът

Легенди на Левски: Тройката и Купата са максимумът

"С две-три попълнения Стойчо може да ги постигне", уверен е Добромир Жечев

Легенди на Левски: Тройката и Купата са максимумът

Двама от легендарните играчи и треньори на Левски - Михаил Вълчев и Добромир Жечев, коментираха пред „Меридиан Мач" назначението на Стойчо Стоев и споделиха своите очаквания към него. Специално Михаил Вълчев дойде в подобен момент като Стоев - при проиграни шансове за титла и останала надежда единствено за спечелване на Купата. Този трофей Левски успя да го спечели през 1998-а, а начело с Вълчев „сините" биха ЦСКА на финала с 5:0.

„Мисля, че е добре, че Левски заложи на Стойчо Стоев. Той е изключително възпитан и разбран човек и се надявам да работи добре с Георги Иванов. Все пак най-важното от всичко е селекцията, която ще се направи. Вече научавам от вас, журналистите, кои играчи ще се гонят. Добре е, че се осъзнава нуждата от сериозно подсилване на състава. Досега съм с приятни впечатления от постигнатото рт Стоев. Това най-добре се видя в Лудогорец. Надявам се характерът му да не попречи, а да му помогне в работата с футболистите. Разбира се, че когато е необходимо, трябва да бъде строг с тях", заяви Вълчев.

„Според мен не бива чак толкова да се съжалява, че Димитър Димитров не дойде. Какво като не е дошъл - да закриваме Левски ли? Казах го неколкократно - за мен той не трябваше да чака и бе длъжен да дойде по-рано, да се нагърби в най-тежкия период. Като се замисля, за момента по-добър избор от Стойчо Стоев пред Левски нямаше. Другият вариант за мен е Петър Хубчев, който също има качества, и съм сигурен, че някой ден ще стане треньор на Левски. Но пак ви казвам, че по-добър от Стоев нямаше", завърши Мишо Вълчев.

„Пожелавам успех на новото треньорско ръководство. Мисля, че целите, които са му поставени, са напълно реални. Особено ако се вземат 2-3 силни нови попълнения през зимата. Тогава ще имаме големи шансове както за тройката, така и за Купата на България. За момента само това мога да ви кажа. Нека да му се даде шанс на Стойчо Стоев. Повече нищо не искам да коментирам по темата", по-лаконичен пък бе участвалият на 4 световни първенства Добромир Жечев.