1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо Младенов: Съжалявам, че не мога да задоволя вашето любопитство за трансферите, не искам да взимам юноши в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стойчо Младенов: Съжалявам, че не мога да задоволя вашето любопитство за трансферите, не искам да взимам юноши в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няма да чакаме дълго новия спортен министър за базите

Стойчо Младенов: Съжалявам, че не мога да задоволя вашето любопитство за трансферите, не искам да взимам юноши в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели, че е в добро настроение на първия сбор на тима за 2015 г., който дава начало на зимната подготовка на лидера в „А” група.
 
„Надявам се и футболистите да са в добро настроение. Пожелавам им здраве, това е най-важното.”
 
Стойчо Младенов се надява 2015 г. да е по-добра от миналата за ЦСКА и по-конкретно пролетният полусезон.
 
„Затова работим с толкова много усилия, не е без значение амбицията, която имаме, въпреки трудностите, да бъде по-успешна от миналата. Това е нашето мото.”
 
„Червените” предвиждат дълъг лагер в Турция, който ще продължи около 40 дни. А целта на Младенов е „да изпълним програмата на 100%, всички да са здрави, за да вземат дейно участие във всички тренировки, защото това е една добра гаранция, че ще бъдат добре подготвени, за да може полусезонът да е по-успешен.”
 
Той не пожела да коментира предстоящите трансфери в клуба. „На тоя етап нямаме нищо, което да ви информираме. Няма нищо и за изходящи.”
 
Що се отнася до привличането на нов вратар, наставникът се повтори: „Няма какво просто да коментираме. Всичко е излишно, защото може да стане, може да не стане, когато има нещо действително, в нашия сайт ще излезе информация.”
 
ЦСКА ще продължава да работи със свободни агенти.
 
„Ръководството се справя до този момент, дано и по-добре. Трансферната политика е от голямо значение. Ще продължаваме да работим със свободни агенти и това, към което има интерес, да се продава.”
 
А дали има интерес към бившия футболист на тима и настоящ на Черно море Михаил Венков, Младенов отвърна: „Мишо си има договор и този договор си го изпълнява като професионалист, излишно е да коментираме какво е неговото, какво е нашето желание. Нека не въртим и да се връщаме на едни и същи въпроси. Просто съжалявам, не мога да задоволя вашето любопитство.”
 
Искам да оставим това, което имаме, да не продаваме и да вземе все по-добри, но нашата действителност е различна, всички са наясно какво е състоянието в ЦСКА, имаме много задължения, по които вече Сашо Тодоров и Сашо Томов може да коментират. Спортно-технически това е моето желание, но приемам и разбирам тази политика.”
 
Стойчо Младенов разкри, че се надява на такова стечение на обстоятелствата, че да не взима юноши в Турция. Иначе ще заминат трима.
 
„Ако се стекат обстоятелствата така, както искам, няма да вземем нито един по всяка вероятност. 7-те ми се иска да бъдат преотстъпени, да участват в шампионат, за да може да развиват своите качества. През втория полусезон всеки мач е финал и няма да разчитаме на тях. Този опит може да се придобие в клубове, които имат по-малки амбиции.”

 
Специалистът се надява да се удължи договора на Марин Оршулич.  
 
„Това е моето желание и се надявам да го осъществя на 100%. Когато преценим, тогава ще предприемем такова нещо, не само на него, а и на други футболисти, всичко зависи от техните изяви.”
 
Божа работа докога и как ще работя в ЦСКА.”
 
Що се отнася до борбата за шампионската титла, Младенов каза: „Целите не са се променили, въпреки проблемите, ние имаме своите цели, не искам да надувам балона излишно, не искам да вкарвам повече напрежение. Ние знаем какви са целите на ЦСКА и ще ги гоним. Доколко ще успеем да ги постигнем, божа работа.”
 
Той няма информация за евентуални санкции срещу Тончи Кукоч по скандала в Хърватия и срещу привикания на изслушване Александър Тунчев по разследването у нас за манипулирани мачове.
 
„Надявам се да не получат. Тунчев, ако получи, ще му мислим, но не вярвам, че до там ще се стигне.”

 
Контролите на ЦСКА в Турция ще бъдат 9, обяви Младенов. В своите страни Кубан (Краснодар), Слован Либерец и Трабзонспор оповестиха проверки с българския временен първенец.
 
„Уточняваме в момента програмата, чакаме потвърждение, но ще ги обявим, когато подпишем договор с тях. Надявам се до края на седмицата да имаме яснота за цялата програма в Турция.”
 
„Виждате при какви условия ще работим, ако останем тук. Правим го всяка зима. За първи път провеждаме два лагера, събрани в един, ще им дойде малко повече.”

 
Стойчо Младенов отново разкритикува столичен вестник, като подчерта, че няма проблеми с нито един акционер.
 
„Ако продължавате да четете или да слушате тази информация, която идва от лъжливата медия, към която имаме специално отношение - кетъринга, много жалко, че приемате всяка тяхна информация за тяхна истина, питайте г-н Манджуков дали имаме проблеми. Работим в екип, обмисляме и взимаме решения, но никой в клуба няма да си позволи да направи нещо във вреда на клуба. Нямам проблем с нито един акционер.”
 
Имаме своите проблеми, има закъснения, но това не трябва да бъде темата на разговор, защото ние сме приели да работим при тия условия, правим компромиси и ще продължаваме да правим компромиси.”

 
В заключение Стойчо Младенов отсече, че Красен Кралев трябва по-бързо да решава проблема с базите на ЦСКА, „защото няма да го чакаме”.
 

Вече не вярвам на никого, вярвам на феновете, че заедно – ръководство и фенове, може да си извоюваме стадиона и базата в Панчарево. Има наченка на разбиране отстрана на новия спортен министър, надявам се това нещо да се изпълни. Но трябва бързо да се изпълни, защото ние няма да го чакаме.”  

 

Разкритие: Локо (Сф) има нов треньор

Вижте подробности

Тунчев: Има разочарование

„Знаехме, че мачът ще се реши от статичните положения“

Генчев: Победата можеше да е по-изразителна

"Стояха добре до момента, в който допуснахме гола и бяхме наказани"

Героят на Левски: Чувството е неописуемо

„Надявам се, че и публиката се е забавлявала“

НА ЖИВО: Ботев (Враца) - Лудогорец 0:2

Гледайте и следете мача в Разград тук...

Вальо Илиев: Играхме добре, но ни липсваше ефективност

Според треньора на ЦСКА 1948 проблемът с неговия тим е чисто психически

Керкез: Резултатът с който бием няма значение за мен, започнахме мача много лошо

Треньорът на Ботев (Пд) все пак остана доволен от успеха над ЦСКА 1948

Левски пречупи борбена Арда (ВИДЕО)

Атрактивен гол за победата на "сините"

ЦСКА 1948 награди Добрин Гьонов със специален плакет

Той напусна поста си скоро