1. Novsport
  2. Черно Море
  3. Пирин: Станислав Тодоров свири тенденциозно срещу нас

Пирин: Станислав Тодоров свири тенденциозно срещу нас

Ръководството на Пирин изрази недоволството си от решенията на съдийската бригада начело със Станислав Тодоров по време на двубоя с Черно море (0:1).

Пирин: Станислав Тодоров свири тенденциозно срещу нас

Ръководството на Пирин изрази недоволството си от решенията на съдийската бригада начело със Станислав Тодоров по време на двубоя с Черно море (0:1). "Орлетата" се базират на видеозапис, който е анализиран в текста по-долу. Според тях реферите са свирили тенденциозно съботния двубой на стадион "Христо Ботев". Ето и целият текст на разпространения анализ от сайта на Пирин, без редакторска намеса:

 
"Футболистите на Пирин загубиха незаслужено първата си среща от пролетния дял на шампионата с 0:1 от гостуващия отбор на Черно Море Варна. Пиринци бяха жестоко ощетени от съдийската бригада, като и от най-елементарните видео записи на срещата се виждат две категорични дузпи за зелените и една несъществуваща засада, спряла чисто голово положение. За капак на всичко в срещата има още дузина спорни положения, които бяха неправилно маркирани. Ръководството на Пирин е изготвило видеозапис на цялата среща с извадки по минути за всяка спорна ситуация, които ясно показват тенденциозно съдийство от страна на Станислав Тодоров и неговите асистенти.
 
Самата футболна среща бе доста интересна, като зелените атакува през всичките 90 минути, но фортуна, както и адекватното съдийство, ги бе загърбила. До това се стигна и заради ранния гол, който гостите успяха да отбележат още в 7 минута, когато Дончо Атанасов пробяга почти целия терен без да бъде спрян от защитник в зелено, подаде на Божилов, който от точката на дузпата не сгреши.
 
Това бе и единственото положение заслужаващо внимание от чисто футболно естество. По- надолу ПФК Пирин Благоевград предоставя на обществеността претенциите по конкретни ситуации в течение на цялата футболна среща.
 
Първо полувреме:
 
58 секунда на двубоя – неправилно отсъждане на фаул в полза на ПФК Черно Море, като ясно се вижда, че такъв няма.
1:54 грубо нарушение на футболист от гостите, след което не следва заслужен картон, а се предотвратява контраатака.
4:05 отново грубо влизане на футболист от гостите с двата крака в нападащ състезател на Пирин, пред очите на главния рефер, не следва отсъждане на фаул пред наказателното поле.
4:19 грубо нарушение, второ последователно, от страна на футболист на гостите, няма последващ картон. Неотсъждане на авантаж в полза на домакините и предотвратяване на реална голова опасност от контраатака.
9:05 нарушение срещу футболист на домакините, отново подминато от главния рефер.
22:23 нарушение срещу футболист на домакините, подминато от съдията. Влизане и спъване отзад.
29:04 поредно нарушение на гостите, поредна липса на официално предупреждение.
29:20 спорна засада на футболист на домакините. Играчите са категорично в една линия.
32:09 грубо нарушение на футболист на гостите с цел предотвратяване на голова опасност, категоричен жълт картон. Не последва сигнал за нарушение.  
43:36 игра с ръка на защитник на гостите предотвратяващ опасна контраатака за домакините. Няма сигнал и задължителен картон.

Второ полувреме:
 
14:46 спорно положения за дузпа при което нападател на Пирин пада в наказателното поле. Неотсъждане на дузпа, както и липса на жълт картон за симулация.
19:13 отново спорна ситуация за дузпа в наказателното поле на гостите. Отново няма отсъдена такава. Липса и на жълт картон за евентуална симулация.
22:27 отсъдена несъществуваща засада на нападател на домакините, откъсващ се сам срещу вратаря на гостите.
23:33 грубо нарушение срещу атакуващ футболист на домакините. Реферът дава авантаж в първи момент, домакините губят топката и не се отсъжда фаул, а засада в полза на гостите тъй като получилия топката след нарушението е положение на такова.
26:00 неотсъждане на нарушение в полза на домакините в опасна близост до наказателното поле.
42:23 спорно положение за нарушение срещу атакуващ футболист на домакините на границата на наказателното поле. Жълт картон за симулация!
44:56 нарушение в наказателното поле срещу нападател на домакините. Не последва отсъждане на дузпа. Съдията отсъжда аут, а не корнер. Не последва жълт картон за евентуална симулация.
47:40 най-фрапантното положение в наказателното поле на гостите. Футболист на домакините е спънат пред перфектна видимост от главния съдия. Няма отсъждане на дузпа. Вдигнат е жълт картон за симулация.
 

Следващата среща на Орлите е в събота, като благоевградчани ще гостуват на ОФК Сливен." 

Илиан Илиев: Опитваме се да задържим летвата

Треньорът на Черно море говори преди мача с Лудогорец

Черно море обърна Ботев (Вр), отмениха гол на Кешерю (ВИДЕО)

Отборът на Тодор Янчев остава с 0 точки

Черно море загуби нападател за визитата си на Локомотив (София)

Отборът няма да може да разчита на Уеслен

Илиан Илиев: Не ни беше лесно, искахме да вкараме по-рано (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море все пак остана доволен от успеха над новака Септември

Черно море загря за реванша в Европа с победа над  Септември (ВИДЕО)

"Моряците" спечелиха с 2:0 на "Тича"

Илиан Илиев вече е Почетен гражданин на Варна

Решението бе взето с пълно единодушие от съветниците на общинската сесия

Черно море получи оферта за €1 млн. от Русия (ВИДЕО)

Щедро предложение за Виктор Попов

Предлагат варненски улици да носят имената на Илия Кирчев и Никола Спасов

Вижте подробности

Официално: Пламен Илиев смени Дюлгеров на "Тича"

Вратарят е първият нов в Черно море