Лацио остава четвърти след разгром в Катания (видео)

"Римските орли" победиха домакина Катания с 4:1, Киево надви Болоня у дома

Лацио остава четвърти след разгром в Катания (видео)

Отборът на Лацио победи Катаня като гост с 4:1 в мач от 33-ия кръг на Серия „А”. „Небесно-сините”  откриха резултата пет минути преди края на първата част чрез Ернанес. В първата си атака след почивката обаче домакините изравниха с гол на Матиас Счелото. Лацио отново излезе напред в 56-ата минута, когато Сетефано Маури направи резултата 2:1. Серхио Флокари увеличи преднината на гостите в 78-ата минута, а в 89-ата Мауо Зарате оформи крайното 4:1 в полза на „римските орли”.

 
Лацио имаше пълно превъзходство през първото полувреме, но многото пропуски, които направиха футболистите на Еди Рея им попречиха да натрупат по-солидна преднина преди почивката. Едва в 40-ата минута след центриране в наказателното поле на Катаня Маури свали топката с глава за Ернанес, който от близко разстояние откри резултата.
 
Домакините започнаха бурно второто полувреме и успяха да изравнят още в първата си атака чрез Матиас Счелото, който се разписа от границата на вратарското поле. Малко по-късно отново той имаше шанс да направи пълен обрат в срещата, но след ударът му, топката прелетя над напречната греда.
 
Футболистите на Катаня съжалиха за този пропуск в 56-ата минута, когато Стефано Маури изведе отново Лацио напред след като засече топката в мрежата от непосредствена близост след центриране на Зарате, който замени принудително Скули още през първата част.
 
В 78-ата минута Флокари направи резултата 3:1 от сходно положение отново след асистенция на Зарате.
 
Добрата игра на Мауро Зарате се увенча с гол в 89-ата минута, когато нападателят оформи крайното 4:1 в полза на Лацио с хубав гол от пряк свободен удар.
 
След тази победа „римските орли” продължават да заемат четвърта позиция в класирането с актив от 60 точки, на 3 зад Интер. Отборът на Катаня пък е 14-и с 36 пункта.
 
 
В друга среща от италианското първенство Киево победи Болоня с 2:0 у дома. Кевин Констант откри резултата в 14-ата минута с гол от десетина метра от малък ъгъл, а в 83-ата Микеле Марчолини удвои преднината на „летящите магарета” след като видя, че стражът на гостите е излязъл напред и с прекрасен прехвърлящ удар от около 50 метра сложи точка на спора в мача.
 
 
Победата изкачва Киево на 13-а позиция с 36 точки, докато тимът на Болоня се смъкна на 11-о място с 43 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки