Измислена дузпа не попречи на Пирин да стигне до трите точки срещу Черно море

Малките „орлета” надвиха „моряците” с 2:1

Измислена дузпа не попречи на Пирин да стигне до трите точки срещу Черно море

Пирин победи с 2:1 Черно море в поредния кръг от Елитната юношеска група до 19 година на базата в Рилци.

Момчетата на Илко Христов, които бяха подкрепени от трима играчи от първия отбор на „орлетата” в лицето на Иван Михов, Калоян Стоянов и Юлиян Попев стигнаха до пълен обрат в мача, тъй като гостите от Варна поведоха в резултата още в четвъртата минута след отсъдена не съществуваща дузпа.

Тогава след фаул за Черно море Юлиян Попев с глава застана на пътя на топката, която се отби в напречната греда и след последвалото меле само реферът Адриан Петров от София видя игра с ръка в наказателното поле на футболист от Пирин.

Точен от бялата точка за Черно море бе Илиян Капитанов.

Гостите от Варна удариха втора греда в 21-ата минута, когато при опит на Васил Тачев да центрира топката кацна на напречната греда.

В 38-ата минута падна изравнителното попадение. Слави Кирилов получи топката на границата на наказателното поле и прострелян удар на остави никакви шансове на Русев за -1:1

Три минути след почивката и стражът на домакините Карадалиев се намеси адекватно и спаси удар от близо на Тачев.

Калоян Стоянов вкара победното попадение за Пирин в 66-ата минута, когато бе изведен от Мартин Григоров и прехвърли вратаря на гостите за - 2:1.

По същото време на базата в Покровник юношите на Пирин 2001 в същата възрастова група победиха с 3:1 Любимец. Вчера друга юношеска формация на Пирин, тази до 17 години победи като домакин с 2:1 тима на Векта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки