При отлична огранизация премина първият турнир от НТЛ за 2011 г.

При много добра организация премина първият турнир от Националната тенис лига за аматьори и ветерани към БФТ, която е продължение на миналогодишната тенис лига.

При отлична огранизация премина първият турнир от НТЛ за 2011 г.
При много добра организация премина първият турнир от Националната тенис лига за аматьори и ветерани към БФТ, която е продължение на миналогодишната тенис лига. Домакин на проявата беше ТК "Севлиево", който прие състезания в три възрастови групи при мъжете - 35+, 45+ и 55+. Двубоите от останалите три групи - жени до и над 45 г. и мъже до 35 г. на сингъл, ще се играят на 30 април - 1 май отново в ТК "Севлиево".

Победители в отделните възрастови групи станаха Емил Могилков (45+ от Велико Търново), Петър Михнев (55+ София) и Слави Делчев (35+ от Раднево).

Във финалния двубой при 45-годишните Могилков победи Ангел Ангелов с 6/0 6/1, който беше първи поставен в основната схема. С останалите две възрастови групи състезателите играха на принципа всеки срещу всеки. Петър Михнев постигна убедителни победи над почти всичките си опоненти, като единствено спортният журналист Тодор Попов успя да се противопостави на бъдещия победител с 9/8. Той завърши на четвърто място в групата 55+, втори остана Дамян Стефанов (Бургас), трети - Александър Александров (Габрово), а пети – Миладин Петров (Севлиево).



Победителят във всяка група получава 180 точки, финалистът - 120, полуфиналист - 80 т.,  четвъртфиналист - 60 т., осминафиналист - 30 т.,1/16-финалист - 10 т., а загубилите в първи кръг - 5т.

Националната тенис лига е единствената верига от състезания за аматьори и ветерани, която има правото да класира състезателите в националните ранглисти на БФТ за отделните възрастови групи. В края на сезона победителите ще получат правото да представляват страната ни на Европейско и Световно първенство за ветерани през 2012 г., както и да пътуват за сметка на БФТ на Европейското първенство в Австрия.

Поради невъзможност за участие в тези шампионати победителите на възраст до 35 г. ще бъдат наградени с пътуване до Париж през месец  ноември по време на турнира от сериите “Мастърс” в зала “Берси”. 

ОБЗОР: Дебютант на "Уимбълдън" изхвърли Рубльов

Стефанос Циципас и Холгер Руне продължават напред

ОБЗОР: Джокович с летящ старт на "Уимбълдън"(ВИДЕО)

Зверев, Хрукач, Шелтън и Музети също продължават напред

Испанка спря шампионката на "Уимбълдън" с дебютна победа в Шлема

Рибакина се класира за втория кръг

Де Минор за Джокович: Свръхчовек!

Австралиецът коментира участието на сърбина на „Уимбълдън“ месец след операция

Вики Томова отпадна още на старта на "Уимбълдън"

Първата ни ракета при дамите отстъпи пред китайка в първия кръг

Гришо ще разгроми и следващия съперник на "Уимбълдън"

Българинът ще играе с китаец във втория кръг

Андреев стартира с победа на турнир от сериите "Чалънджър" в Карлсруе

Aндреев победи на старта швейцареца Жером Ким с 6:3, 6:7(4), 7:5

ОФИЦИАЛНО: Мъри се оттегли от Уимбълдън

Той все пак ще вземе участие на двойки

Гришо: Искам да стигна финалната фаза

Българинът започна отлично на Уимбълдън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки