1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Арсенал уби мечтите на Манчестър Юнайтед за трофей този сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал уби мечтите на Манчестър Юнайтед за трофей този сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Натиреният Даниел Уелбек наказа бившия си тим с победен гол на „Олд Трафорд”, Ди Мария бе изгонен

Арсенал уби мечтите на Манчестър Юнайтед за трофей този сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Носителят на трофея Арсенал се класира за полуфиналите на турнира ФА къп, след като постигна победа с 2:1 при визитата си на Манчестър Юнайтед.

Решителният гол в мача пък бе дело на Даниел Уелбек, който това лято бе продаден от „червените дяволи” на „топчиите”. Преди това Начо Монреал бе открил резултата, а Уейн Рууни бе изравнил с третия си гол в последните три двубоя от турнира срещу лондончани.

В грешник за домакините пък се превърна Анхел ди Мария, тъй като той изпусна нервите си и бе изгонен в 77-ата минута. Иначе срещата на „Олд Трафорд” бе изпълнена с много емоции и предложи страхотен футбол, а гостите спряха серия от шест загуби на този стадион и победиха Манчестър Юнайтед за първи път от първи май 2011 година насам.

Двубоят стартира в отлично темпо и още в третата минута Алексис Санчес проби, а после стреля от ъгъла на пеналта, но след рикошета Дани Уелбек не бе фокусиран и Давид де Хеа улови. Манчестър Юнайтед отговори чрез Ашли Йънг, който бе спрян безцеремонно от Ектор Белерин и младият испанец получи жълт картон още в четвъртата минута.

В 13-ата пък Крис Смолинг изведе Маруан Фелайни на удобна позиция, ала белгиецът се засуети и опасността премина. В 20-ата минута Ди Мария изведе бившия халф на Евертън и той овладя добре, след което подаде към Ашли Йънг, но последният стреля неточно от движение.

Пет минути по-късно Арсенал нанесе своя удар. Тогава Окслейд-Чембърлейн навърза трима бранители на домакините и видя свободния на фланга Начо Монреал, който с плътен удар в близкия ъгъл вкара едва втория си гол с екипа на „топчиите” – 1:0.




Отговорът на Манчестър Юнайтед бе мигновен и дойде броени секунди след попадението на лондончани. В 29-ата минута Анхел ди Мария намери с прецизно центриране Уейн Рууни между двамата бранители и капитанът на „червените дяволи” изравни с плонж – 1:1.





После Даниел Уелбек поиска нарушение на границата на пеналта, а почти веднага след това стреля с глава, но Де Хеа спаси. В 42-ата минута пък Антонио Валенсия подаде отлично към Ди Мария, ала шутът по диагонала на аржентинеца бе отразен с вещина от Шчесни.

Така почивката дойде при равенство, а по време на паузата Луис ван Гаал направи двойна смяна и играта напуснаха Андер Ерара и Люк Шоу, който бяха заменени от Майкъл Карик и Фил Джоунс.

Малко след началото на втората част обаче Алекс Окслейд-Чембърлейн получи травма и отстъпи мястото си на Тио Уолкът. Първата възможност след паузата се откри пред Санчес, чийто удар бе уловен от Де Хеа. „Червените дяволи” отвърнаха в 60-ата минута, когато Фелайни пусна в коридор към Ди Мария и той нанесе силен, но неточен удар.

Веднага след това влезе в сила правилото, че като не вкараш, ще получиш гол и Антонио Валенсия върна необмислено една топка към своя вратар. От това се възползва Даниел Уелбек, който преодоля излезлия Ди Мария и после наказа бившия си клуб, като прати топката в мрежата – 2:1.




Домакините отново бяха близо до светкавичен отговор и в 65-ата минута Крис Смолинг можеше да стреля след корнер, но от вратарското поле не можа да улучи вратата. Последва удар с глава на Фелайни и спасяване на Шчесни. В 74-ата минута защитата на „червените дяволи” отново се пропука и Санчес центрира към Санти Касорла, който от точката за изпълнение на дузпа нанесе отличен удар от воле, но реакцията на Де Хеа бе от световна класа.

В ответната атака се стигна и до най-спорния момент в срещата. Аарън Рамзи хвана за ръката Анхел ди Мария и последният падна лесно пред пеналта, а реферът му показа жълт картон за симулация. Аржентинецът обаче поиска обяснение и го дръпна съдията за фланелката, а арбитърът не се поколеба и прати преждевременно под душовете рекордната на Манчестър Юнайтед.




Така домакините останаха с човек по-малко и с гол пасив, а Арсенал бе близо и до трети гол в 94-ата минута, когато удар на Санчес бе спасен от Де Хеа.

В крайна сметка „топчиите” взеха своето и ще играят в полуфиналите на най-стария клубен футболен турнир, за сметка на Манчестър Юнайтед.

Постекоглу: Страхотно представяне

Мениджърът на Тотнъм беше доволен от победата над Ман Юн

Защо прекъснаха Атлетико - Реал Мадрид?

Срещата беше спряна в 69-ата минута

Анчелоти: Да се съсредоточим върху позитивното

"Спечелихме точка срещу добър отбор", каза треньорът на Реал Мадрид

Симеоне: Куртоа не трябваше да провокира феновете

Треньорът на Атлетико говори след дербито с Реал

Наполи на върха в Италия след прагматично 2:0 (ВИДЕО)

Кварацхелия и Политано вкараха срещу Монца

Ерик тен Хаг не мисли за оставка

След поредната унизителна загуба на Манчестър Юнайтед

ПАОК загуби дербито на Солун, Десподов влезе от пейката (ВИДЕО)

Арис спечели с 1:0

Здравко Димитров с асистенция, отборът му се изравни с този на Мъри

Бодрумспор спечели с 3:1 у дома

Бетис пречупи Еспаньол в края (ВИДЕО)

Попадение на Джовани Ло Селсо реши мача