Кристоф Метцелдер: Сред полуфиналистите ние сме категория петел

Може би Манчестър Юнайтед е потривал доволно ръце, когато е разбрал, че ще играе срещу нас вместо срещу Интер, Барса или Реал Мадрид, но аз мисля, че "червените дяволи" ни уважават", заяви бившият централен защитник на германския национален отбор

Кристоф Метцелдер: Сред полуфиналистите ние сме категория петел

"Между четиримата полуфиналисти ние сме категория петел, но ще дадем всичко от себе си, за да продължим по пътя. Може би Манчестър Юнайтед е потривал доволно ръце, когато е разбрал, че ще играе срещу нас вместо срещу Интер, Барса или Реал Мадрид, но аз мисля, че "червените дяволи" ни уважават", заяви бившият централен защитник на германския национален отбор и играч на Шалке 04 Кристоф Метцелдер преди утрешния първи полуфинален мач от Шампионската лига с английския гранд.

 

"Манчестър Юнайтед е като нас - един много добре организиран отбор, много дисциплиниран, това ще бъдат два много оспорвани мача и няма да им вкараме пет гола", продължи Метцелдер, правейки алюзия с четвъртфиналните мачове с Интер (две победи на Шалке 04 - 5:2 в Милано и 2:1 в Гелзенкирхен).

 

По повод 10-ото място в Бундеслигата на Шалке 30-годишният Метцелдер каза, че причина за това е младостта и липсата на опит н неговите съотборници. "Ние сме германският отбор, който е изиграл най-много мачове през този сезон. С изключение на Раул никой не е свикнал да играе два мача седмично", сподели още централният бранител. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки