Барса не можа да бие Реал на наводнения „Ноу Камп”, но се класира за финала на „Уембли” на 28-и май (видео)

Фантастичен Касияс не стигна на „кралете” при равенство 1:1, съмнително отменен гол на Игуаин

Барса не можа да бие Реал на наводнения „Ноу Камп”, но се класира за финала на „Уембли” на 28-и май (видео)
Отборът на Барселона е първият финалист в тазгодишното издание на турнира Шампионска лига, след като в днешния полуфинален реванш завърши наравно 1:1 срещу кръвния враг Реал (Мадрид), но след като победи с 2:0 в първия сблъсък, си осигури място на „Уембли” на 28-и май.

Каталунците излязоха напред в резултата след гол на Педро, а крайното 1:1 оформи Марсело. Фантастичен мач за гостите направи капитанът Икер Касияс, който спаси отбора си от сигурна загуба след фантастични изяви през първата част.

Двубоят започна трудно за двата тима, с оглед подгизналия терен след дъжда, който се бе изсипал по-рано през деня над Каталуня. Домакините все пак успяха да овладеят играта в центъра, докато Реал разчиташе на бързината на Роналдо и Ди Мария, за да организира опасни контраакции към Валдес.



С напредване на времето обаче, каталунците се отърсиха от първоначалното напрежение и започнаха да притесняват сериозно отбраната на „кралете”. В последните 15 минути пък капитанът на гостите Касияс напомни защо в Испания го наричат Свети Икер, след като спаси по страхотен начин опасни удари на Меси и Вия, в рамките само на 5 минути.

До края на полувремето обаче гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част стартира шокиращо за „Ноу Камп”, след като Игуаин се разписа във вратата на Валдес, но попадението беше отменено заради нарушение на Роналдо срещу Масчерано преди кълбото да достигне до Игуаин.

Само минутка по-късно, каталунците нанесоха своя удар, след като Иниеста пусна гениален пас през центъра на отбраната на Реал, намирайки Педро, който навлезе в наказателното поле и остър шут с левия крак разстреля Касияс за 1:0.



След попадението Барса се опита да успокои играта, докато гостите извършиха две офанзивни схеми, с които потърсиха промяна на темпото си в атака.

И резултатът не закъсня. В 64-ата минута Алонсо открадна една топка в центъра и подаде за Ди Мария, който навлезе в наказателното поле и стреля силно, кълбото срещна дясната греда на Валдес и се върна в пеналта, където Марсело не сбърка при добавката, давайки нови надежди на Реал – 1:1.



Този гол обаче не стресна домакините, които продължаваха да разиграват спокойно помежду си, търсейки пролука в отбраната на противника. Меси се отчете с няколко остри включвания, които обаче не доведоха до опасности пред Касияс.

Към края на двубоя Меси опита късмета си от дистанция, но стражът на Реал не бе затруднен и улови. Това бе и последното по-интересно положение в мача и така Барселона и Реал (Мадрид) завършиха наравно 1:1 в 4-ото „Ел Класико”, а каталунците се класират за финала на „Уембли” след общ резултат 3:1.

Барселона – Реал (Мадрид) 1:1

1:0 Педро 54’
1:1 Марсело 64’

Състави
:

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол (Абидал 90’), Бускетс, Шави, Иниеста, Масчерано, Вия (Кейта 74’), Педро (Афелай 90’), Меси

Реал: Касияс, Карвальо, Албиол, Арбелоа, Марсело, Л. Диара, Алонсо, Ди Мария, Роналдо, Кака (Йозил 60’), Игуаин (Адебайор 55’)  

Жълти картони: Педро (Барселона); Карвальо, Л. Диара, Алонсо, Марсело, Адебайор (Реал)

Стадион: „Ноу Камп”, 98 000

Рефер: Франк Де Блеекере, Белгия
Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Челси купи ас на Лестър

25-годишният халф подписа за 6 сезона, лондончани платиха 30 млн. паунда

Moрата с окончателно решение къде ще играе догодина

Капитанът на Испания ще остане в Атлетико Мадрид

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм купи съотборник на Илия Груев

Арчи Грей ще струва 40 милиона паунда

Погба: Не съм приключил с футбола

Французинът изтърпява наказание за използване на допинг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки