Адемар подписа с ЦСКА за един сезон

Бразилецът става официално армеец на първи юли

Адемар подписа с ЦСКА за един сезон

Защитникът Адемар Жуниор Вече е футболист на ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Бразилецът подписа предварителен договор с червенитe, който ще влезе в сила от 1 юли. Настоящият контракт на левия бек с Черно море изтича ден по-рано. Ръководството на варненци направи всичко възможно да задържи 30-годишния футболист в състава си, но Aдeмар е категоричен, че ще играе с екипа на ЦСКА през новия сезон.

 

Бразилецът подписа договор с армейците за една година с опция за удължаване с още една. Месечното му възнаграждение на "Армията" ще бъде почти два пъти по-високо от заплатата, която взима в Черно море. В ЦСКА защитникът ще прибира по 10 000 лева. На "Тича" получава по 6 бона. Адемар ще прибере и 20 000 лева на ръка от червените. Той ще носи и любимия си номер 3, с който играе в момента. При червените с него на гърба си е Томислав Костадинов, който ще бъде преотстъпен през новия сезон.

 

Защитникът дойде в България през юни 2009 година, след като преди това игра десет години в клубове от своята родина. През първия си сезон в Черно море бе използван най-вече като ляво крило, а сега се върна на обичайния си пост - краен бранител. Адемар записа 13 мача в А група миналото първенство и вкара цели 5 гола.

 

Интерес факт е, че именно той отбеляза последното попадение на стадион "Българска армия", преди да бъде затворен и впоследствие ремонтиран. На 9 май 2010 година бъдещият армеец засече центриране на Сашо Александров в 82-ата минута и оформи крайното 2:2. Именно след този мач от ЦСКА започват да следят изкъсо изявите на бразилеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки