Берое ще опита да се възползва от грешките на конкурентите за Европа в домакинството си на ЦСКА

Отборите на Берое и ЦСКА излизат днес един срещу друг в пореден мач от 27-ия кръг на родната „А” група. Срещата ще се играе на стадион „Берое” и започва точно в 18:00 часа, а главен рефер ще бъде Александър Костадинов от София

Берое ще опита да се възползва от грешките на конкурентите за Европа в домакинството си на ЦСКА
Отборите на Берое и ЦСКА излизат днес един срещу друг в пореден мач от 27-ия кръг на родната „А” група. Срещата ще се играе на стадион „Берое” и започва точно в 18:00 часа, а главен рефер ще бъде Александър Костадинов от София.

Големият проблем в отбора на Берое днес и най-вече пред централните за­щитници на тима ще бъде опазването на Мишел Платини. Централният нападател на ЦСКА се намира в прекрас­на форма и не спира да беле­жи голове. Бразилецът има четири попадения в послед­ните си четири мача - вкара по веднъж на Монтана и Локо София, заби два и на Миньор. Заради наказанието на опитния брани­тел Александър Томаш титу­ляр до Станислав Бачев в сър­цето на беройската отбрана срещу „червените” почти си­гурно ще започне Тодор Тодо­ров. 28-годишният здравеняк ще трябва да спира Платини, който дава класата на ЦСКА в последните срещи.

Треньорът на домакините Илиан Илиев ще реши в пос­ледния момент дали да разчи­та на двамата си централни нападатели за мача - бивши­те „армейци” Евгени Йорданов и Владислав Златинов. По-вероятно е титуляр да започне само първият, въпреки че голмайстор на Берое в А група е Златинов (8 гола). Гената реализира едно от попаденията на заралии срещу ЦСКА през есента. Тогава „зелено-белите” паднаха с 2:3, а Йорданов се появи като резерва. При положение че сега атаката води само той, зад него ще играе офанзивният халф Милен Танев.

На вратата както срещу Академик в предния кръг отново ще застане Мартин Теменлиев. Изненади в състава на ЦСКА няма да има. Треньорът Милен Радуканов продължава да разчита на основните си 11футболисти, като един­ствената дилема е кой из­между новия национал на Бъл­гария Маркинъос и Емил Гъргоров да започне мача. Очаква се двамата да си разделят по едно полувреме. Все пак с оглед ротацията в последните мачове би трябвало Бадема, който бе резерва срещу Миньор, да е титуляр днес. При това положение Спас Делев ще играе като дясно крило.

„Червените” отново ще раз­читат на двама опорни полу­защитници - капитана Янчев и Борис Галчев.

Хората за вратарския пост и защитата също са пределно ясни - пред Иван Караджов ще действа карето Бандаловски, Попов, Коста­дин Стоянов и Румен Трифонов.

Очакванията са Берое да играе предпазливо през пър­вото полувреме и да опита да нанесе своя удар през вто­рото. ЦСКА пък ще опита да затвърди тенденцията от пролетта да държи продъл­жително време топката и да играе офанзивно през цялото време.

Ако искате да предвидите изхода от мача между Берое и ЦСКА, можете да го направите в играта на Novsport.com„Прогнози”, където в края на всеки месец можете да спечелите атрактивни парични награди. Повече за играта вижте ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки