1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. „Червен” удар: Бивш футболист на Арсенал призна, че подписва с ЦСКА

„Червен” удар: Бивш футболист на Арсенал призна, че подписва с ЦСКА

„ЦСКА се нуждае от опитни футболисти, които да внесат увереност в тима, и точно за това от клуба ме избраха”, отсече Еду Гаспар

„Червен” удар: Бивш футболист на Арсенал призна, че подписва с ЦСКА

Бившият футболист на Арсенал Еду Гаспар ще премине през лятото в ЦСКА. Той е каза в интервю за Soccer Nation Magazine, че „армейците” са най-успешният български клуб, който всяка година играе в Европа, и в момента има много мотивиран отбор и млади амбициозни играчи, готови да постигнат много.

 

„ЦСКА се нуждае от опитни футболисти, които да внесат увереност в тима, и точно за това от клуба ме избраха”, отсече той.

 

През февруари щеше да подпишеш с Уест Хем, но до сделка не се стигна. Какво се случи?

Не знам, никой нищо не ми каза тогава. В Англия медиите написаха, че съм твърде стар да играе за този клуб, но не мисля така – на 32 години съм все пак. След това се прибрах в Бразилия и получих оферта от България. Без да се замисля я приех.

 

Мислиш ли, че ще ти бъде лесно да свикнеш с новия си отбор?

Разбира се. Както знаете, аз изкарах по-голямата част от кариерата си в Европа. Разбрах и че в ЦСКА има още двама бразилци, така че съм сигурен, че ще адаптирам  много бързо.

 

Кой е най-запомнящият се момент в кариерата ти до сега?

О, трудно е да отговоря. Може би това е, когато станах шампион на Англия с Арсенал през 2002 г. Никога няма да забравя и първия си мач за Коринтиас през 1998 г.

 

Нищо не спомена за престоя си във Валенсия…

Това е велик клуб и все още ми липсва атмосферата на „Местая”. Бях дълго контузен по време на първия ми сезон там и мога да кажа, че имам и лоши спомени.

 

Ти си изиграл няколко мача за националния на Бразилия, но защо не успя да се наложиш сред титулярите?

Вижте, може и да е клише, но в страната ми футболът е религия. Там има хиляди талантливи играчи и ако искаме можем да направим 10 национални отбора. Много е трудно да станеш част от финалните 22 или пък от стартовите 11, затова съм горд, че в кариерата си съм получил шанс да защитавам цветовете на родината.

 

Арсенал не спечели нищо през този сезон и феновете да много разочаровани. Те те обичат, какво би им казал сега?

Аз също ги обичам, както и Арсенал, и затова и аз съм разочарован. Тази година изглеждаше, че отборът е подготвен достатъчно да спечели всеки турнир, но на края нищо не се получи. Големи очаквания, никакви постижения. Когато него тръгне не както трябва в клуба, мениджърът е първият човек, върху когото се стоварва вината. Мисля, че времето на Арсен Венгер в Арсенал е към своя край.

 

Кой мислиш, че ще победи в тазгодишното издание на Шампионската лига?

Със сигурност ще се получи велик мач. Фактът, че ще се играе на „Уембли” го оправи още по-специален. Жалко, че този стадион бе в ремонт, когато бях в Арсенал, и никога не съм играл там. Няма да е изненада, ако каже, че Барса ще победи. Те играят страхотен футбол и ако Меси е във форма, никой няма да може да спре.

 

През последните няколко години много от футболните звезди от Европа отиват да играят в Мейджър сокър лигата, в това число и бившият ти съотборник Тиери Анри. Мислил ли си някога да продължиш в САЩ?

Никога не съм мислил за това. Но както казваме в Бразилия “Nunca diga nunca” – Никога не казвай никога. Ще видим какво ще се случи. 

 

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена