Гришо с победа след обрат на старта в Ийстбърн

Хасковлията се класира за втория кръг на надпреварата с награден фонд 462 675 евро, след като успя да осъществи обрат и в крайна сметка да надделее над 21-годишният британец с 2:6, 7:5, 6:4

Гришо с победа след обрат на старта в Ийстбърн

Първата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров стартира успешно участието си на АТР турнира в Ийстбърн (Великобритания), преодолявайки съпротивата на участващия с WC представител на домакините Даниел Евънс.

Хасковлията се класира за втория кръг на надпреварата с награден фонд 462 675 евро, след като успя да осъществи обрат и в крайна сметка да надделее над 21-годишният британец с 2:6, 7:5, 6:4 след час и 40 минути игра.

В началото на двубоя двамата набързо спечелиха по един гейм на нула за 1:1. В следващите няколко гейма хасковлията имаше проблеми със сервиса и две двойни грешки, при точки за пробив на британеца, доведоха до нови четири гейма в негова полза и 5:1. Григор най-после задържа подаването си и спаси два сетбола, но Евънс не сгреши, когато сервираше за сета и след само 27 минути игра поведе с минимален аванс.

Втората част беше оспорвана до 3:3, но въпреки това хасковлията беше този, който изпитваше проблеми със задържането на подаванията си.

Последва размяна на по един пробив и отново равенство за 4:4. По-късно при 5:5 Гришо съумя да спаси три възможности за пробив и след много мъка поведе с 6:5. В последвалия тайбрек българинът реализира един минипробив и след ас №8 изравни сетовете.

При 1-1, в решителния трети сет, Евънс допусна двойна грешка и това доведе до възможност за пробив пред Гришо. Той се възползва от нея и по-късно вече беше напред в резултата с 3:1.

Първата ни ракета не позволи други изненади и така си осигури място в битката за четвъртфиналите. Там той ще се изправи срещу победителя от срещата между шестия поставен Кевин Андерсън (№39) и Александър Слабински(№556).

Така българинът сломи за първи път съпротивата на Даниел Евънс, който в предишните две срещи се наложи над Гришо, но понастоящем заема незавидния №300 в световната ранглиста.

С успеха си Гришо си осигури 20 точки за световната ранглиста. Хасковлията ще участва и в надпреварата на двойки, където негов партньор ще бъде италианецът Андреас Сепи.

Двамата ще премерят сили с южноамериканското дуо Карлос Берлок и Франко Ферейро. При евентуална победа двамата ще си поделят 3,720 евро и ще си спечелят по 45 точки за ранглистата на двойки, а на четвъртфиналите ще ги очаква победителят от двубоя между испанците Андухар/Гарсия-Лопез и първите поставени Бопана/Куреши.

Гришо започва срещу сърбин на Уимбълдън

Виктория Томова ще има за съперничка китайката Уанг в първи кръг

Три българки се класираха за полуфиналите на турнир в София

Вижте подробности

БФТ отново организира "Купа на регионите"

Тя се провежда в Албена

Джокович почти сигурно ще е готов за Уимбълдън

Сърбинът се чувства добре след няколко тренировъчни мача

Томова надви Анна Блинкова и е на полуфинал в Бад Хомбург (ВИДЕО)

Българката спаси пет мачбола

МОК покани осем руски тенисисти, Арина Саблаленка и Виктория Азаренка в Париж

Вижте подробности

Григор Димитров поставен под номер 10 на Уимбълдън

През миналата година българинът достигна до осминафиналите

Донски отпадна на четвъртфиналите на двойки в РЮА

Донски и Алек Бекли отстъпиха пред Акрам Ел Салали (Египет) и Хололвам Монтси (РЮА)

ЖАЛКО! Гергана Топалова загуби на "Уимбълдън"

Българката отпадна в третия кръг на квалификациите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки