Във Варна готвят памперс за Гонзо, Херо с тактика "от учебник" срещу Радуканов

Отбори от Черноморието на пътя на Левски и ЦСКА във втория кръг от "А" групата

Във Варна готвят памперс за Гонзо, Херо с тактика "от учебник" срещу Радуканов

Смут настана във Варна преди мача Черно море - Левски. Моряците нямат победа над сините от 33 години насам. Вместо да се озъби на софиянци, треньорът Стефан Генов взе да четка Гонзо.

- Малко е преувеличена информацията, че съм го взел от родилния дом - каза Генов, който е пловдивчанин. - Истината е, че с баща му бяхме неразделни приятели.

Семействата ни са приятелски, така че той израсна буквално пред очите ми. Гошо го знам още от бебе. Няма да му сърдя, ако ме победи, все пак сме в началото на първенството.

Изявлението се посрещна противоречиво от привържениците на Черно море. Като го познава от бебе, да му приготви памперс, казаха феновете. Те очакват първата шампионатна победа над Левски от 1978 г. насам.

Мениджърът на Левски Георги Иванов ще направи някои промени в отбора за днешното гостуване. Във Варна Иво Иванов ще започне в стартовите 11, макар че още не е напълно готов за игра с оглед на това, че започна тренировки с топка преди три дни.

Гонзо обаче няма голям избор кой да застане до Рисп в отбрана заради контузията на Йордан Милиев, който ще отсъства от игра до края на месеца.

Другата алтернатива е Сержиньо Грийн, но почти сигурно той ще дърпа конците в средата на терена заедно с Владо Гаджев. Този ход идва от наказанието на испанеца Тони Калво, чието място отдясно на атаката ще заеме капитанът Христо Йовов, който в дербито срещу Славия партнираше на Гаджев в халфовата линия.

На вратарския пост всичко е ясно - Илиев ще е титуляр, а Митрев резерва. Като крайни бранители започват Башлиев и Старокин, който срещу Славия остана на пейката за сметка на Марко Видович.

На левия фланг в предни позиции като титуляр във втори пореден мач ще започне бързакьт Симеон Райков, който преди началото на сезона се очакваше да бъде алтернатива на Тодор Христов. Ето обаче, че ролите се размениха във Варна ще започне Райков.

Гонзо обаче няма да разчита сляпо на атаката, защото на „Тича" по-рано тази година падна скалпът на ЦСКА.

Сега „червените” посрещат друг тим от Черноморието. Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо се закани в Бургас, че подготвя страхотна тактика, с която ще изненада Милен Радуканов. "Като от учебник е", заявил бургазлията, който е един от най-кошмарните треньори за сините и червените от София.

Херо отдавна е специализирал в НСА, докато Радуканов още разгръща учебниците за лиценз „Про", казват в Черноморец. Последните две гостувания на бургазлии срещу червените в София бяха успешни - равенство 0:0 и победа 2:1.

Треньорът на гостите ще направи само две промени в състава, победил преди седмица Калиакра. Бургазлии отново ще заложат на наситена халфова линия със само един изнесен в предни позиции нападател в лицето на Венци Христов. На вратата ще застане опитният Стоян Колев, който ще замени младока Ник Дашев.

18-годишният страж игра през седмицата за селекцията на Михаил Мадански срещу Румъния и има леки здравословни проблеми. Другата промяна е свързана с левия краен бранител в схемата на Херо.

През седмицата акулите успяха да картотекират новото си попълнение Жереми Фо-Поре, който ще замени Венци Бонев. Централна двойка защитници ще са Траян Дянков и Ники Николов, десен бек ще бъде Пламен Крумов.

Всичко различно от победа пък ще се приеме за провал в ЦСКА в днешния мач с Черноморец. В отбора са твърдо решени да покажат по-добра игра от предходния мач с Локо Сф.

В ЦСКА няма да правят сериозни рокади. Отборът отново ще играе 4-3-3, като единствената промяна спрямо мача с Локо Сф ще е включването на Румен Трифонов на мястото на Адемар.

Червените нямат проблеми с контузени и наказани футболисти, а в Бургас заради травми останаха бразилецът Рикардо Асис и Ибрахим Ака.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки