Луис Густаво донесе първи три точки на Байерн за 1:0 над Волфсбург (видео)

Хамбургер се издъни у дома срещу Херта в края

Луис Густаво донесе първи три точки на Байерн за 1:0 над Волфсбург (видео)
Отборът на Байерн (Мюнхен) спечели първите си три точки за новия сезон в Бундеслигата, след като се наложи с минималното 1:0 над тима на Волфсбург. Срещата се игра на стадион „Фолксваген Арена” и бе от програмата на 2-ия кръг на германския елит. Единственото попадение бе дело на Луис Густаво в даденото от рефера продължения на двубоя.

Като цяло мачът не бе никак атрактивен, като играта често се накъсваше от тактически нарушения в центъра на терена. Баварците обаче бяха малко по-активни през първата част, която завърши без нито един отправен удар към вратата на Нойер от страна на „вълците”.

Първо Тони Кроос отправи два неточни шута в 6-та и 18-ата минути, а в 44-ата изстрел на Марио Гомез бе спасен от Беналио. В следващата атака Луис Густаво опита късмета си от средна дистанция, ала и той не можа да намери очертанията на вратата на домакините.

С това се изчерпаха и по-интересните ситуации през първото полувреме, което завърши при нулево равенство.

През втората част „вълците” погледната към вратата на Нойер и темпото на срещата се увеличи малко, но като цяло чистите голови положения се брояха на пръстите на едната ръка. При едно такова в 57-ата минута, Швайнщайгер изведе Кроос в наказателното поле, но ударът на нападателя премина покрай лявата греда на Беналио.

В 65-ата минута пък, дойде и първият удар към вратата на Нойер, който бе дело на Хелмес, но излезе далеч в аут.

В последните 10 минути темпото се вдигна и в даденото от рефера продължение баварците съумяха да стигнат до така ценното попадение. Тогава Рибери намери Густаво на границата на наказателното поле, а вторият с хубав шут с левия крак препарира Беналио за крайното 1:0.

След успеха Байерн се намира на 11-о място във временното класиране с актив от 6 точки, докато „вълците” са 4-и със същия актив.

Състави
:

Волфсбург: Беналио, Хасебе, Кяер, Рус, Шафер, Охс (Дежага 47’), Траш, Жосуе, Салихамиджич (Коо 70’), Хелмес (Лакич 89’), Манджукич

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Густаво, Швайнщайгер, Мюлер (Усами 73 (Ван Буйтен 90)), Кроос (Олич 87’), Рибери, Гомез

Жълти картони: Лам, Кроос, Рафиня (Байерн)

Стадион: „Фолксваген Арена”

В друг мач от този 2-и кръг, отборът на Хамбургер отново не можа да победи, след като завърши наравно 2:2 с тима на Херта (Берлин) на своя „Имтех Арена”.

Всичко започна добре за „бургерите”, които излязоха напред в резултата в 25-ата минута след гол от дузпа на Младен Петрич. Столичани обаче стигнаха до равенството в 43-ата минута, след като Торун се разписа след удар от малък ъгъл.

Втората част също стартира с натиск на домакините, които отново поведоха първи. Това стана в 61-ата минута, когато Мин Сон бе точен след изстрел извън пределите на наказателното поле. Крайното 2:2 оформи Миятович, в 88-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер.

След хикса Хамбургер е 15-и с 2 точки, колкото има и Херта, която заема 14-а позиция. 
Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм купи съотборник на Илия Груев

Арчи Грей ще струва 40 милиона паунда

Погба: Не съм приключил с футбола

Французинът изтърпява наказание за използване на допинг

Конфликт в лагера на Италия на Евро 2024

Според информациите, е имало две групи в съблекалнята

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

Юноша на Реал Мадрид напуска клуба

Дани Себайос е решил да си тръгне от "Сантиаго Бернабеу"

ОФИЦИАЛНО: Брентфорд представи Игор Тиаго

Бившият нападател на Лудогорец ще струва на "пчеличките" 30 милиона паунда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки