1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Монтана направи за смях Ботев (Пд) и го попиля с 6:0 (ВИДЕО)

Монтана направи за смях Ботев (Пд) и го попиля с 6:0 (ВИДЕО)

Рекордна победа за Монтана в А група, Иван Минчев направи хеттрик от красиви и куриозни голове, голям срам за вратаря Михаил Иванов

Монтана направи за смях Ботев (Пд) и го попиля с 6:0 (ВИДЕО)
Новакът Монтана унижи Ботев (Пд) с 6:0 и временно поведе в класирането на А група след първия мач от втория кръг. В един кошмарен мач за „канарчетата” и най-вече за техния вратар Михаил Иванов, Иван Минчев наниза хеттрик от красиви и странни голове, а по едно попадение добавиха Атанас Илиев, Борислав Балджийски и резервата Янко Ангелов. Успехът е рекорден за Монтана в елита, досега най-голямата победа на тима в А група беше 4:0.

На „Огоста” феновете на домакините чакаха с нетърпение първия домакински мач на Монтана след завръщането в елита и чакането си струваше. Само за първите 14 минути Монтана водеше с 3:0, а до почивката имаше аванс от 4 гола.

Старт на разгрома даде героят днес Иван Минчев. В 5-ата минута той изведе Балджийски вляво, Златков обаче успя да му избие, топката се върна за Минчев, който с красив параболичен удар прониза далечния горен ляв ъгъл – 1:0. Това бе първо попадение за тима на Ферарио Спасов в елита след 0:0 срещу Берое на старта.

Само две минути по-късно сметката бе удвоена. Минчев центрира остро, Балджийски не нацели добре топката при опит за удар след избиване, но това се превърна в неочакван пас за деветката Атанас Илиев, който добре гардира и отлбизо пусна в долния десен ъгъл за 2:0 в 7-ата минута.

Кошмарът за „канарчетата” на Петър Пенчев продължи в 14-ата минута, когато Балджийски прати снаряд от около 23-24 метра и въпреки намесата с една ръка на Михаил Иванов топката влетя в левия ъгъл – 3:0.

Балджийски бе безкрайно близо до още един красив гол, но фалцовият му удар от границата на наказателното поле в 16-ата минута нацели далечната сглобка на Мишо Иванов, който не мръдна.

Ботев беше в нокаут и първият точен удар на гостите в очертанията на вратата на Монтана дойде в 26-ата минута – слабо, анемично изпълнение на Алекс Колев в ръцете на Христо Иванов.

В 35-ата минута Монтана поведе с 4:0 след много красив гол, с който Михаил Иванов стана за смях. Иван Минчев го прехвърли от центъра, вратарят се върна назад навреме, но изби лошо с ръце и влезе заедно с топката зад голлинията.

Полувремето на ужасите за Ботев не спря дотук. Преди почивката Нико Варела спечели дузпа след нарушение на Асен Георгиев, но Алекс Колев стреля в десния ъгъл на средна височина, Христо Иванов разгада изпълнението и спаси. Това беше втора пропусната дузпа за първите два кръга за „жълто-черните”, след като Мариян Огнянов на нацели вратата в мача с Левски.

През втората част мачът се доиграваше, но срамът за Ботев стана още по-голям. Балтанов направи голям пропуск в 50-ата минута, когато Васев му поднесе топката на точката за дузпа, но бившият играч на Левски прехвърли вратата.

10 минути след подновяването на играта дойде и петият гол, отново след безобразна намеса на Михаил Иванов. Иван Минчев стреля силно отдалеч, но право в центъра на вратата, кълбото тупна коварно и бе достатъчно да заблуди стража на Ботев – 5:0.

Нико Варела нямаше шанс да вкара почетен гол и след индивидуален негов рейд ударът му се отклони в крака на Алекс Колев и мина на сантиметри от дясната греда. Резервата Димитър Алексиев също бе близо, ала негов удар с глава след корнер бе избит от защитник пред голлинията.

Вместо това нелепите намеси на Михаил Иванов продължиха и в последната минута на редовното време той излиза напред да боксира топка, но само я спря за налитащия Янко Ангелов и резервата с нисък удар в десния ъгъл оформи крайното 6:0.

Монтана временно води в класирането с 4 точки и голова разлика 6:0, Ботев си остана само с точка. В следващия трети кръг Монтана гостува на Литекс, а Ботев приема Локомотив в горещото дерби на Пловдив.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 -1 Монтана 2 1 1 0 6:0 6 4
2 1 Славия 1 1 0 0 3:0 3 3
3 1 Литекс 1 1 0 0 2:0 2 3
4 1 Черно Море 1 0 1 0 1:1 0 1
4 1 Левски 1 0 1 0 1:1 0 1
6 1 Пирин 1 0 1 0 1:1 0 1
7 1 Ботев Пд 2 0 1 1 1:7 -6 1
8 1 Берое 1 0 1 0 0:0 0 1
9 0 Лудогорец 1 0 0 1 0:2 -2 0
10 0 Локо Пд 1 0 0 1 0:3 -3 0
ЦСКА 1948 освободи треньора на юношите си след тежката загуба от Левски

Ели Маркес не се задържа дълго в клуба

НА ЖИВО: Славия - Левски 0:1

Кристиан Димитров даде аванс на "сините"

Проблеми за трима титуляри на ЦСКА след Берое

„Червените“ с възстановителна тренировка

„Отбор на надеждата“ с 4 точки във втория ден на Homeless World Cup

Българският тим загуби с дузпи от Англия след 6:6 и разби Германия с 9:2

ЦСКА: За „червеното“ море няма граници

„Армейците“ продължиха рубриката „Момент на фокус“

Генчев определи групата за Славия: Двама важни играчи са в нея

Вижте избраниците на треньора

Славен ветеран вижда победа за Черно море в дербито на Варна

Вижте какво каза Станислав Стоянов

Дъщеря на легенда на Спартак Вн нажежи страстите преди варненското дерби

Тя поиска да махнат плакатите

ЦСКА благодари на феновете си

Вижте какво написаха "червените"