Треньорът на Вашко да Гама получи мозъчен удар

Старши треньорът на Вашко да Гама Рикардо Гомеш получи мозъчен удар по време на мача от 19 кръг на бразилското футболно първенство срещу домакина Фламенго

Треньорът на Вашко да Гама получи мозъчен удар

Старши треньорът на Вашко да Гама Рикардо Гомеш получи мозъчен удар по време на мача от 19 кръг на бразилското футболно първенство срещу домакина Фламенго. Възпитаниците на Гомеш стигнаха само до 0:0, въпреки че играха 50 минути с човек повече след червен картон на Уелингтон в края на първата част.

Двубоят беше прекратен за кратко през второто полувреме, когато 46-годишният специалист почувства силни болки в главата и незабавно беше откаран в интензивното отделение на болница "Пастьор" в Рио де Жанейро.
 
"Състоянието му е тревожно. Първоначалното лечение включва хирургическа интервенция за спиране на кръвоизлива с цел да бъде избегнато увреждане на мозъчната тъкан", коментира лекарят на отбора Кловис Муньос.
 
През миналия сезон Рикардо, бивш национал на Бразилия, също получи лек удар вследствие на високо кръвно налягане, когато беше треньор на Сао Пауло.
 
Фламенго пък пропусна възможността да излезе начало в класирането, след като лидерът Коринтианс загуби с 1:2 срещу Палмейрас. Двубоят се игра на неутрален терен в Пруденте, а двама фенове на Палмейрас бяха простреляни при сблъсъци между запалянковци и полицията.
 
"Все още няма яснота кой точно е стрелял. Имаме информация, че част от запалянковците са носили оръжия. Продължаваме разследването", съобщиха от полицията.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки