Мартин Петров тренира на пълни обороти в Правец (видео+снимки)

Симеон Райков направи дебютна тренировка като мъжки национал

Мартин Петров тренира на пълни обороти в Правец (видео+снимки)
Националният ни отбор по футбол проведе сутрешната си тренировка на спортния комплекс в Правец, предаде репортер на Novsport.com. Както е известно, „лъвовете” се подготвят за европейските квалификации срещу Англия и Швейцария, като първата от тях е срещу „трите лъва” на 2-и септември на стадион „Васил Левски” в София.

Селекционерът на „трикольорите” – Лотар Матеус, изведе 22-ама футболисти за сутрешното занимание, като Ники Михайлов и Влади Стоянов по традиция се подготвяха с треньора на вратарите – Георги Шейтанов.

Преди началото на заниманието немският специалист събра футболистите и ги попита на всеослушание дали някой, освен Мартин Петров има някакви здравословни проблеми, а никой от играчите не потвърди за такива.



След краткия разговор Матеус започна да дава нареждания за провеждането на тренировката, докато помощникът му Илия Груев превеждаше на футболистите указанията на треньора.

Добрата новина за феновете на България е, че Мартин Петров, който страдаше от болки в кръста, тренира наравно със съотборниците си. Днес той е бил прегледан от медицинския щаб на "лъвовете" и след прегледа е установено, че проблемите му в гърба почти са отшумели. 



Тренировката започна с жонглиране с топка, като интересното е, че националите не въртяха никакви обиколки на терена за физическа загрявка.

След кратката игра с топка Матеус раздели футболистите на два отбора от по 10 човека, които започнаха мач помежду си, в който използваха единствено ръцете и главите си.

В единия отбор бяха Иван Иванов, Петър Занев, Мартин Петров, Николай Бодуров, Стилиян Петров, Цветан Генков, Благой Георгиев, Станислав Манолев, Валентин Илиев и Живко Миланов. Срещу тях пък се изправиха Иван Бандаловски, Александър Тунчев, Костадин Стоянов, Цветомир Цонков, Георги Сърмов, Маркиньос, Ивелин Попов, Спас Делев, Георги Божилов и Симеон Райков, който днес се присъедини към лагера на националите. 



След хандбалната игра Матеус трансформира играта в нормален футбол на една четвърт от терена. Особеността тук бе, че на двете врати нямаше вратари, а основната цел бе максимална концентрация при играта в отбрана без вратар. 

Фотогалерия от тренировката вижте ТУК.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки