1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Първи сериозен тест за ЦСКА

Първи сериозен тест за ЦСКА

Христо Янев с две дилеми по състава, в Септември всички са на линия

Първи сериозен тест за ЦСКА

ЦСКА гостува днес от 18:00 часа на един от най-амбициозните отбори в Югозападната В група - Септември София. Двубоят ще се проведе на стадион "Локомотив" в столицата. Съперникът на армейците е с високи цели и при всички положения ще атакува минимум второто място в крайното класиране. Септември разполага с дузина футболисти, минали през елита, които са водени от бившия наставник на Левски и Монтана Николай Митов.

Така на ЦСКА му предстои първи сериозен тест през новия сезон. Червените се изправят срещу добре организиран клуб, който няма да хвърли в мача местни момчета в младежка възраст, а футболисти, врели и кипели в А група.

Пред треньора на армейците Христо Янев се оформят две дилеми, свързани със стартовия състав. Те касаят поста на дефанзивния полузащитник и дясното крило. Опорен халф в първия мач бе Галчев. Сега обаче капитанът може да бъде преместен в по-предни позиции с офанзивни функции и да действа като партньор на Самир Аясс. А вместо него точно пред отбраната може да е ситуиран Иво Иванов. 30-годишният плевенчанин бе дълго време играч на Локо Сф и е свикнал с тежкия терен в "Надежда". Вариант е и Йордан Йорданов. В случай че Иво Иванов е титуляр, от стартовия състав ще отпадне Николай Цветков-Демона.

За дясното крило опциите пред Янев са две - Александър Александров, който започна срещу Струмска слава, и юношата Радой Божилов. Александров не бе убедителен в мача с радомирци, но има повече опит от Божилов. По другите позиции промени почти сигурно няма да има, като Преслав Йорданов вероятно отново ще действа на върха на атаката.

В другия лагер нямат никакви нови проблеми с контузени или наказани футболисти. Дългосрочно аут е единствено нападателят Николай Иванов. Септември има много добре комплектован състав, като Николай Митов разполага с по две опции за почти всички постове. В състава на столичани личат имената на вратаря Емил Петров, който бе в Славия цяло десетилетие, опитния централен бранител Николай Николов, бившия футболист на Локо Сф и Ботев Пд Илиян Гаров и халфа Мартин Димитров, също играл в Локо Сф. В предни позиции много ще се разчита на лявото крило Петър Тончев и нападателя Христо Спасов. В състава има трима юноши на ЦСКА - бранителите Кирил Брестовички и Юлиян Чапаев и дясното крило Кристиян Петков.

ЦСКА и Септември са се срещали 6 пъти в А група, като червените са спечелили всичките мачове с обща голова разлика 19:4.

Общо 6000 билета са пуснати в продажба за мача. Те обаче няма да бъдат напълно изкупени заради високата им цена - място в сектор А, където ще са настанени фенове и на двата отбора, струва 12 лв., а в сектор Г, където ще е гостуващата агитка, се влиза срещу 10 лева. Толкова високи цени във В група не е имало.


На стадион "Локомотив" днес се очакват 4000 привърженици на ЦСКА и около 200 души, които ще поддържат Септември. До вчера продадените билети бяха близо 2000. 70 полицаи и 40 стюарди пък ще охраняват срещата.

И вторият мач на армейците във В група ще остане без директно телевизионно излъчване, тъй като се засича със среща от елита. На този етап не е ясно дали и кога Канал 3, който държи правата на трета дивизия, ще излъчва мачове на ЦСКА. Възможно е друга телевизия да придобие възможността да предава двубоите на червените - въпрос на преговори.

В сряда пък ЦСКА играе с новака във В група София 2010 на "Армията" в мач от квалификациите за Купата на България. Срещата започва в 18:30 часа и ще се предава по Диема Спорт 2. При успех червените отново може да играят със Септември, който се изправя срещу Витоша Бистрица в другата двойка от надпреварата.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев