1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Левски: Божидар Краев струва 2 млн. лв. за сега

Сензациите в пресата: Левски: Божидар Краев струва 2 млн. лв. за сега

И още: "Разбирачите" от Берое ядоха бой с послание"

Сензациите в пресата: Левски: Божидар Краев струва 2 млн. лв. за сега

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 22-и август 2015 година:

 

"7 дни спорт":  Левски: Божидар Краев струва 2 млн. лв. за сега

 

18-годишният Божидар Краев струва 2 милиона лева, определиха от "Левски". Крилото на "сините" е обект на интерес от половин дузина европейски отбори, но от Герена нямат намерение да се разделят с младата си звезда при първата постъпила оферта. "7 дни спорт" разбра, че предложения за Краев ще бъдат разглеждани сериозно само ако са над 1,5 милиона лева. "Сините" са решили да тръгнат по нов път за родния футбол в последните години, с който да докажат, че българските футболисти не струват по-евтино от сръбските, които напоследък се котират като най-скъпите на Балканите.

 

От "Левски" твърдо смятат, че един 18-годишен сърбин с половин сезон в "Партизан" или "Цървена звезда", не струва по-евтино от роден кадър с цяла година като титуляр със синята фланелка. Щом появилият се вчера на футболната сцена Краев днес струва 2 милиона лева, значи от Герена заявяват две много важни неща. Първо, те вече са начертали пътя, който искат да следват, и той е правилният. За "Левски" вече е много по-важно да изкара един голобрад юноша от школата си и за няколко месеца да го превърне в титуляр. А още няколко месеца по-късно той да струва 1 или 2 милиона лева. "Левски" вече се отказа от чужденците, които взимаше за 1 милион евро, а година по-късно се опитваше да разкара за 300 хиляди. И за това"сините" са на правилния път, те вече имат идея как да развият школата и клуба си.

 

Второто важно нещо, което "Левски" прави, е да покаже на 16 - 17-годишните младежи, че днес са в общежитията на Герена, но съвсем скоро към тях може да се обръщат с господин 2 милиона. "Левски" намери правилния път за себе си и се опитва да го покаже и на останалите. От началото на сезона "сините" доказват, че родните 20-годишни футболисти не са нищо по-малко от чужденците, които идват за по 1-2 милиона евро и искат да приберат още толкова като заплати. На Герена юношите не играят за пари или за това след година-две, когато си тръгнат, да кажат, че някога са били част от "Левски". Такива в "А" група има много и всеки ден се оплакват, че не са получили шанс на времето. "Сините" вече виждат грешките си от миналото и се стремят да ги поправят. Затова и Божидар Краев е определен за непродаваем до следващото лято. Зимните оферти за него (защото бъдете сигурни, че такива ще има) дори и за споменатите милион и половина-два, няма да бъдат приети. На Герена вече ценят това, което имат, и знаят колко скъпо е то. В "Левски" са наясно и че всеки мач, всяка асистенция и всеки гол ще продължат да вдигат цената на Божката Тук не става въпрос за сре-бролюбие и за това с един трансфер зад граница да се опиташ да си осигуриш половината бюджет за следващия сезон. Става въпрос за неща, които са основни за младите футболисти и за техния клуб - те да се развиват заедно и да излязат зад граница тогава, когато са готови, и да бъдат част от мъжкия състав на новия си клуб, а не да бъдат пращани под наем или във втория отбор. От това няма смисъл. Така талантите ни се похабяват. А високата цена, която "Левски" сложи на Божидар Краев, е показателна и за още нещо - нито клубът се чувства готов да се раздели с него, нито младокът има намерение да бърза и да изоставя тези, които са му дали големия шанс във футбола. Затова и останалите деца в школата на "Левски" гледат с надежда това, което се случва с отбора от началото на сезона. Краев, останалите младоци в състава на Стойчо Стоев и политиката, която ръководителите в клуба водят, са доказателството, че "Левски" иска да тръгне по нов път, който, колкото и да е труден, ще донесе така желаните успехи.

 

"7 дни спорт": "Разбирачите" от Берое ядоха бой с послание

 

Треньорът на Берое Петър Хубчев вече няма да има проблеми с привържениците, които го провокираха словесно след 1:1 с Черно море в Стара Загора. Групичката, наречена "разбирачите", се струпа зад скамейката на Берое и засипа с обиди, закани и ругатни Хубчев и хората от щаба му. 

 

Героят от САЩ 1994 поиска сметка от феновете за поведението им, но вместо това получи нова порция обиди. След срещата "разбирачите" са били изчакани от солидна част от агитката на Берое, които са им нанесли як пердах и са им отправили следното послание - "Повече няма да рушите хубавата атмосфера в отбора и няма да посещавате стадиона, защото в противен случай лекцията ще се повтори".

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

НА ЖИВО: Локо Пд - Крумовград 0:2

Битката на "Лаута" започва в 17:00ч.

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград