1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Вратарски намеси и спорна засада оставиха „Битката за Тракия” без гол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вратарски намеси и спорна засада оставиха „Битката за Тракия” без гол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое и Ботев завъртяха нулите под проливния дъжд в Стара Загора

Вратарски намеси и спорна засада оставиха „Битката за Тракия” без гол (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое и Ботев (Пловдив) не успяха да си вкарат гол в интригуващ двубой под проливен дъжд от 6-ия кръг на „А” група. Основно вратарските намеси на Благой Макенджиев и Виктор Голас запазиха нулевото равенство до края.
 
Преди почивката Ботев имаше териториално предимство, но Макенджиев запази мрежата си суха. През второто полувреме ролите се размениха, като Берое беше по-активният отбор. Но и Голас беше непробиваем, въпреки че веднъж допусна в мрежата си центриране от свободен удар на резервата Делев. Вдигнат флаг за засада на Елиаш този път попречи за отбелязването на гол. Макенджиев също се отличи след почивката при опити на Айтов и Гамаков, а в края Делев прати със странична ножица в аут.  

 
В началото грешните подавания преобладаваха. Милисавлевич от Берое направи две добри центрирания преди Ботев да опита преса. Домакините проявиха неразбирателство в защита няколко пъти и само решителен шпагат на Иво Иванов срещу Алекс Колев предотврати опасност за вратата на Макенджиев.
 

 
Първото положение дойде след първия половин час, когато Серкан Юсеин шутира от дистанция към вратата на Берое, а в опита си да изчисти с глава Иво Иванов насочи към долния ъгъл, но Макенджиев успя да извади влизащата топка в корнер.
 
Отново вратарят на Берое трябваше да се намесва при нисък шут на Даниел Генов също фронтално пред пеналтерията в долния десен ъгъл.
 
Първото положение за домакините дойде 2 минути преди почивката, когато Георги Божилов потърси левия ъгъл на вратата на Ботев от дъгата на наказателното поле, но Виктор Голас прояви рефлекс и изби.

 
След подновяването на играта Берое започна ентусиазирано. Фалцови центрирания на Венелин Филипов обаче не завършиха успешно, като Стивън Петков стреля с глава встрани от много добра позиция.
 
Подхлъзване на Златков на мокрия терен доведе до второто положение на Берое в мача, но Георги Андонов се засуети, а при продължението на атаката Милисавлевич би право в ръцете на Голас от по-малък ъгъл. После вратарят се отличи със спасен отсечен удар на Стивън Петков.

 
Ботев отговори на предизвикателството с две положения за една минута. Сега Макенджиев на два пъти беше на висота при засичане с летящ плонж на Айтов и при бомбен удар на Гамаков до гредата.
 
Берое стигна до гол в 77-ата минута, но попадението не беше зачетено поради засада. Делев центрира дълбоко от свободен удар, Елиаш, към когото беше предназначен високият пас, не успя да играе с топката, която влезе в мрежата. Но лайнсменът от близката страна бе вдигнал флага за засада на бразилеца с португалски паспорт. Спас Делев, който се бе появил като резерва, протестира бурно, което му докара жълт картон.

 
Атракцията на вечерта беше странична ножица на Спас Делев след центриране от почти легнало положение на друга резерва – Станислав Костов, три минути преди края. Топката обаче мина встрани.
 
Така, Берое записа 3-о поредно равенство и 14-и мач без загуба в „А” група. Тимът на Хубчев остана 4-и в класирането с 10 точки, колкото има и третият Славия, но белите са с мач по-малко. Ботев излезе 7-и с 6 точки.  

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 -1 Лудогорец 6 4 1 1 10:5 5 13
2 1 Литекс 5 3 2 0 8:4 4 11
3 1 Славия 5 3 1 1 7:1 6 10
4 0 Берое 6 2 4 0 4:2 2 10
5 0 Левски 5 2 2 1 6:5 1 8
6 -1 Черно Море 6 2 2 2 6:6 0 8
7 -1 Ботев Пд 6 1 3 2 3:9 -6 6
8 1 Монтана 6 1 2 3 8:6 2 5
9 0 Локо Пд 5 0 2 3 3:8 -5 2
10 0 Пирин 6 0 1 5 1:10 -9 1
 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев