Оперираха фен на Ботев, налаган с корниз в Стара Загора

9 ултраси на Берое една нощ в ареста, разпитват пак 8 от Пловдив

Оперираха фен на Ботев, налаган с корниз в Стара Загора
16-годишен фен на Ботев (Пловдив) бе опериран по спешност в старозагорската болни­ца, а 9 фенове на Берое прекараха нощта срещу неделя в ареста, след като двете агитки си спретнаха масов въргал. Мелето бе на ул. „Стара планина" в Стара Загора преди съ­ботния мач между „Бе­рое" и „Ботев", известен като битката за Тракия. Гостите пристигнали по-рано и се засекли с беройски ултраси на път към стадиона. Последвало масово сбиване, в което непълнолетният фен на „канарчетата" бил* уда­рен в корема с парче от метален корниз за прозо­рец. Момчето, което е от Асеновград, дошло на ма­ча в Стара Загора без придружител, както е по закон.

В момента е настанено в детското отделение на Университетската бол­ница в Стара Загора за наблюдение. След опера­цията няма опасност за живота му. От удара то получило контузно-разкъсна рана на корема, без да бъдат засегнати вътрешните му органи. Ро­дителите на пострадалия пристигнали в Стара За­гора от Асеновград още същата вечер, но изрично пожелали да останат анонимни.

Сигналът за масовия бой бил подаден в 15 часа в събота на тел. 112. Първоначално полицията за­държа и осем от феновете на „Ботев", но след ня­колко часа те бяха пусна­ти от ареста и докарани на стадиона, защото футбо­листите от Пловдив за­плашиха, че няма да за­почнат срещата, ако тех­ните привърженици не бъдат освободени. Само­личността на задържани­те е установена. По неофициална информация те трябва да бъдат в Стара Загора отново в четвър­тък, за да продължат раз­питите им.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извър­шител за нанасяне на те­лесна повреда на непъл­нолетен по хулигански подбуди. Разпитите на за­държаните фенове на „Берое" са продължили през цялата нощ, но засе­га полицията не казва кой е предизвикал скандала между двете враждуващи групи футболни запалян­ковци. След изтичането на 24-часовото полицей­ско задържане беройските фенове са освободени.

Берое и „Ботев" за­вършиха 0:0 в 88-ото из­дание на битката за Тра­кия в „А" група. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки