ФК Локомотив (София) 1929 АД поглежда към юношите, иска да създава фактори в родния футбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ще си извървим пътя, ще си изживеем катарзиса, ще бъда безкомпромисен”, отсече Иван Василев

ФК Локомотив (София) 1929 АД поглежда към юношите, иска да създава фактори в родния футбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Президентът на новосформираният ФК Локомотив (София) 1929 АД Иван Василев обяви по категоричен начин, че пътят пред клуба е начертан и ще се следва неизменно, за да може да се върне старата слава на столичните „железничари”. Той подчерта, че най-важното е да се направи една здрава основа, върху която да започне да се гради, и допълни, че основен приоритет ще бъде детско-юношеската школа на „червено-черните”, предаде репортер на Novsport.com.

 

„За мен това не е новият Локомотив, а новия-стар Локомотив. Да стигна до учредяване на този клуб, ми трябваше много време и размисъл, за да поема тази отговорна задача. Бях много обиден от това, което се случваше в Локомотив, затова и не съм ходил на мачовете последните две години. За щастие обаче дойдоха хора, които имат желание да учредим новия клуб. Целта ни е да запазим дечицата. Имаме 200 деца. Искаме да акцентираме най-вече върху ДЮШ, с общи усилия ще успеем да върнем старата слава на Локомотив”, каза бизнесменът.

 

„Всяко начало е трудно, ще търся още съмишленици да помагат и да може да се развиваме. Имаме подкрепата на всички феновете. Това е една признателност, че ми имат доверие и разчитат на мен. Няма да ги подведа. Ще си извървим пътя, ще си изживеем катарзиса. Ще има доста разочаровани хора от детско-юношеската школа, но това няма да продължава. Пътят съм го начертал и този път ще го извървя. Нямам болни амбиции да съм шеф на клуба на всяка цена. Благодаря на всички, които са дали здравето си и средства за този клуб”, добави той.

 

„Съдебната регистрация на новия клуб излезе в петък, миналата седмица. Благодарение на Даме Стойков всички спортни клубове на Локомотив ще бъдем под една шапка. В Требич нашите деца ще водят своята подготовка”, каза още Василев. 

 

Той увери, че бюджетът за издръжката на клуба е подсигурен и няма място за притеснение. Освен това, отдаде заслуженото на Кристиян Добрев и Георги Марков, които заемаха директорски постове при „железничарите”, и подчерта, че не може с лека ръка да се пренебрегва свършената от тях работа.

 

„Прибрах се 1992 г. от чужбина и започнах да се занимавам с бизнес. Доказал съм, че мога да ги развивам успешно, надявам се така да бъде и с клуба. Държа на коректност. Който не иска, да си заминава – знае пътя. Ще бъда безкомпромисен”.

 

„В момента правим бизнес-план. Правим картотеки на юношеските отбори за един нормален учебно-тренировъчен процес. Бюджетът - той е отворен, няма място за притеснение, всичко ще бъде подсигурено. По принцип не обичам да говоря за работа, а да работя”, отсече бизнесменът.

 

Иван Василев каза още, че очаква подкрепа от държавата, като изтъкна, че министър-председателят Бойко Борисов е първият човек, който се е обърнал към спорта като цяло.Той обаче вметна, че тази помощ трябва да е заслужена: „Все пак и ние трябва да покажем нещо”.

 

Президентът на Локо (София) посочи и че ще настъпят структурни промени на организационно ниво в клуба.

 

„На 1-и септември ще разберете всичко. Това, което е било, няма да го бъде. Ще има много негативи, но това не може да продължава. Не може по час и половина да тренираш деца и после да падаш с по 1:10”.

 

Василев допълни, че емблемата на ФК Локомотив (София) 1929 АД ще се запази същата, като ще се добави годината. 


ЕТО ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА НОВИЯ ЛОКОМОТИВ!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки