1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Ботев (Пловдив) с втора поредна победа, смачка Несебър, но би минимално

Ботев (Пловдив) с втора поредна победа, смачка Несебър, но би минимално

"Канарчетата" победиха с минималното 1:0 като гости състава на Несебър

Ботев (Пловдив) с втора поредна победа, смачка Несебър, но би минимално
Ботев (Пловдив) записа втора поредна победа в Източната „Б” група, след като надделя като гост над тима на Несебър с 1:0. Единственото попадение беше дело на Александър Алексанров- Кривия в 35 минута.
Отборът воден от Петър Хубчев доминираше тотално през всичките 90 минути, като съвсем закономерно успя да победи плахия състав на домакините.  Това 0:1 беше най-малкото, с което домакините можеха да се отърват.
Ботев започна срещата с териториално предимство, но без да създаде реални голови положения. Александър Александров- Кривия и Атанас Курдов бяха най-активни за тима на Петър Хубчев, но до опасности пред вратата на Григоров така и не се стигаше.
 
В 34 минута гостите от Пловдив създадоха и първата си 100% възможност за попадение. Йордан Христов проби отдясно и центрира на голлинията, където Курдов засече топката, но не успя да уцели вратата.
Само минута след това обаче, „жълто-черните” вече водеха в резултата. След грешка в отбраната на Несебър, Рахов намери Курдов, който комбинира с Александров и ветеранът в състава на Ботев реализира за 1:0.
До края на първото полувреме „канарчетата” можеха да удвоят преднината си, но Кривия пропусна от малкото наказателно поле.
Картината на терена през второто полувреме далеч не беше различна. Ботев продължаваше да бъде по-активният отбор, докато Несебър изпитваше проблеми дори да мине центъра.
Атанасов имаше две възможности в 50 и 65 минута, но при първата ситуация вратарят Григоров спаси Несебър, а при втората шутът на Атанасов излезе в аут.
 
Старши треньорите на двата отбора извършиха редица смени, които обаче реално не промениха нищо в играта и схемата на съставите.
Несебър все пак успя да стигне до вратата на Амбарцуням в 73 минута, когато след изпълнение на тъч, топката попадна в Кадавчин, който влезе в наказателното поле и падна, искайки дузпа, която не беше отсъдена от главния съдия Георги Йорданов.
 
Четири минути преди края на двубоя Несебър имаше шанс да изравни резултата, но на два метра пред вратата на Амбарцуням, двама играчи на домакините не успяха да засекат топката.
 
Така по този начин Ботев (Пловдив) победи с минималното 1:0 и продължава победната си серия, след като в предишния кръг „канарчетата” разгромиха Доростол.
Несебър остава със скромния актив от 7 точки и с все по-трудната задача да се задържи и догодина в Източната „Б” група.



 Край на мача! Ботев победи с минималното 1:0 състава на Несебър!

 Три минути добавено време на двубоя!

 90 минута: Тактическа смяна в отбора на гостите. Курдов излиза, а на негово място влезе Стефанов.

 89 минута: Курдов изведе Атанасов очи в очи с вратаря Григоров. Футболистът на "канарчетата" стреля по земя, но вратарят успя да спаси.

 86 минута: Първо опасно положение за Несебър в мача! Остро центриране по земя на Емил Николов, след изпълнение на пряк свободен удар. В наказателното поле двама футболисти на домакините се разминават с топката, на два метра пред вратата на Амбарцуням. Централният защитник Домакинов успя да изчисти и предотврати по- сериозна опасност.

 84 минута: Последна смяна в щаба на домакините. Кадивчин излиза, Йордан Георгиев влиза.

 82 минута: Жълт картон и за Иван Цанков от Несебър.

 80 минута: Първи жълт картон в мача. Той е за играч на Ботев- Стефан Киков, който фаулира грубо в гръб играч на домакините.

 79 минута: Смяна в състава на Несебър. Траян Грозев излиза, на негово място влиза Борислав Йорданов.

 73 минута: Претенции за дузпа на Несебър. Топката беше хвърлена от тъч към Кадавчин, той я гърдира, навлезе в наказателното поле и падна, но съдията не свири дузпа, въпреки протестите на целия щаб на домакините.

 71 минута: Смяна в състава на "канарчетата". На мястото на ветерана Александров в игра се появи Тимонов.

 68 минута: Центриране на Атанасов в наказателното поле. Там Курдов и Александров си попречиха взаимно на точката за изпълнение на дузпа и докато се чудиха кой да стреля, защитник на Несебър изчисти.

 66 минута: Смяна в редиците на домакините. На мястото на Орловски влиза Илиянов. 

 65 минута: Опасен удар на Петър Атанасов, който беше изведен от Александър Алексанрдов- Кривия. Атанасов стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут. 

 60 минута: Несебър все още няма удар към вратата, Ботев продължава да бъде по-активният състав.

 50 минута: Пропуск за Ботев след нова грешка в отбраната на Несебър. Радев свали топката на Петър Атанасов, който стреля по земя, но стражът на домакините Григоров успя да улови топката и да спаси.

Смяна за Ботев: Излиза Рахов, влиза Гуджев.

 Край на първото полувреме!

 43 минута: Нов сериозен пропуск за гостите. Пробив отдясно на Христов, който нахлу в наказатленото поле и подаде към Александров. Той шутира от малкото наказателно поле, но вратарят Григоров показа добър рефлекс и изби в корнер.

 35 минута: ГОООЛЛЛ 1:0 за Ботев! Изсипана топка в наказателното поле на Несебър, там лоша игра на Цветелин Радев, който свали топката в краката на Рахов. Той на свой ред подаде към Курдов, който изведе Александров и той стреля под плонжа на вратаря за 1:0!

 34 минута: Уникален пропуск на Ботев. Йордан Христов проби отдясно и центрира успоредно на голлинията. Курдов засече топката и с удар от границата на малкото наказателно поле не успя да уцели вратата.

 28 минута: Удар на Александров по земя, след изпълнение на фаул, попадна в очертанията на вратата. Григоров се намеси и изчисти, след което защитник на Несебър изпревари връхлитащия Йордан Христов и изчисти в корнер.

 27 минута: Несебър продължават да се защитават геройски, гостите от Пловдив натискат, но без да имат по-сериозни опасности.

 18 минута: Ботев играе по-добре на терена, Несебър са по-притеснени и трудно изнасят топката. 

 10 минута: Удобна ситуация за "канарчетата". Курдов беше фаулиран пред дъгата на наказателното поле, Александров изпълни фаула, но би в стената

 7 минута: Първа по-сериозна възможност в срещата. Александров открадна топката в половината на Несебър, след грешен пас на футболистите от бялата отбрана, той центрира отляво към Киков, който стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката над гредата.

 Игра предмино в средата на терена в първите минути на двубоя.

 Начало на мача!

 Около 450- 500 фена са заели своите места на стадиона в Несебър, половината са фенове на Ботев.

 Станаха ясни и стартовите състави:

Несебър
 
1:Мирослав Григоров, 9:Трайо Грозев, 11:Иван Цанков, 14:Емил Николов, 15:Даниел Граматиков, 16:Добрин Орловски, 17:Стоян Кадивчин, 21:Цветелин Радев, 22:Стефан Крачунов, 23:Галин Богданов, 24:Иван Димов
 
Резерви: 12:Виктор Георгиев, 3:Илиян Дуков, 4:Йордан Георгиев, 5:Димитър Попов, 7:Борислав Иванов, 8:Иван Илиянов, 20:Георги Янев
 
Ботев (Пловдив)

1:Амбарцуням, 4:Владимир Байрев, 5:Домакинов, 11:Йордан Христов, 13:Гаджалов, 14:Рахов, 16:Петър Атанасов, 17:Ивайло Димитров, 21:Стефан Киков, 30:Александър Александров, 39:Курдов
 
Резерви: 19:Васил Гуджев, 3:Димитър Байрев, 7:Светослав Асенов, 9 Мартин Стефанов, 10:Тимонов, 27:Николай Димитров 
Официално: Веселин Великов напусна Хебър

Решението е договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие

Павлин Николов: Не ме питайте повече за Спартак Варна

"Готов съм да забравя за парите", заяви доскорошният благодетел на "соколите"

Локомотив София има нужда от 2 милиона лева за Сектор "В"

Изпълнителният директор на Локо София Иво Котев разясни каква е ситуацията в "Надежда"

Илиан Илиев обяви извиканите в националния отбор на България от efbet Лига

Вижте пълния списък от 14 футболисти в родния елит

Левски пуска 1800 билета за мача с Ботев Пловдив

Срещата на "Колежа" е на 5 октомври от 20:00ч.

Достанич: Имаме много работа

Той беше представен като новия шеф на ДЮШ на Локомотив София

Дузпата на Левски срещу Арда е първата им от близо 10 месеца

"Сините" преминаха през 25 кръга без наказателен удар в тяхна полза

Антон Велков: Не искам време, Локо София има по-голям потенциал

Треньорът на "железничарите" иска реакция от футболистите още следващия кръг

Шефът на Спартак Варна Павлин Николов с жест към клуба

Николов няма да има претенции към бъдещия собственик на "соколите"