Бенитес нападна през сайта си Морати и медицинския екип на Интер

Той публикува в своя уебсайт изключително интересни подробности около престоя си при „нерадзурите“

Бенитес нападна през сайта си Морати и медицинския екип на Интер

Бившият треньор на Интер Рафа Бенитес продължи войната на думи с президента на Интер Масимо Морати и медицинския екип. Той публикува в своя уебсайт изключително интересни подробности около престоя си при „нерадзурите“.

„Въпреки че спечелих италианската Суперкупа и Световното клубно първенство, „нерадзурите“ не се отнесоха добре с мен. Те не видяха моята стойност като треньор и това е нещо, което продължава да боли“, пише испанецът.

„Морати е човек, който прави много грешки, вероятно прекалено много. Не е съвпадение, че се изредиха трима треньори след мен,“, отсича треньорът.

Бенитес смята, че кризата с контузии и липсата на подсилване на състава са основните виновници за слабите резултати. Той дори сравнява работата на медицинските екипи в Реал Мадрид, Валенсия и Ливърпул с Интер. „Времето, загубено заради мускулни проблеми в тези три отбора, беше десет дни по-малко, отколкото имахме в Интер. Странно. В моя екип аз имам двама отлични специалисти, единият от които експерт в рехабилитацията на контузии, но те не могат да се справят сами. Нашият начин на превенция на контузиите може да се направи само при взаимодействие и чиста програмна работа, за да максимизираме превенцията. Диагнозата, когато се случи контузия и предписаното лечение след това, са ключовите фактори за следващата контузия на играча.  За да стане това, медицинският щаб трябва да работи с техническия“.

„Те са тези, които измислят тренировките, графика на работа и мерките за превенция и кондиционният треньор трябва да вземе всичко това под предвид. Аз съм сериозен, когато казвам, че бях шокиран, когато с моя екип дойдохме в Интер и видяхме фитнес треньора от медицинския щаб да вдига тежести с няколко играчи сутринта преди важен мач. Това може да доведе единствено до претоварване и да подложи на риск от контузии играчите“, разказва Бенитес, който все още е без работа.

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ОФИЦИАЛНО: Тотнъм купи съотборник на Илия Груев

Арчи Грей ще струва 40 милиона паунда

Погба: Не съм приключил с футбола

Французинът изтърпява наказание за използване на допинг

Конфликт в лагера на Италия на Евро 2024

Според информациите, е имало две групи в съблекалнята

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки