Станислав Недков-Стъки оглави Балканската федерация по ММА

Президентът на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки бе избран за председател на новосъздадената Балканска федерация по смесени бойни изкуства

Станислав Недков-Стъки оглави Балканската федерация по ММА
Президентът на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки бе избран за председател на новосъздадената Балканска федерация по смесени бойни изкуства. Той лично представи амбициозната програма на новучредената федерация, както и вицепрезидентите си Орхан Окзакти от Турция и Ариан Ризай от Албания. Новоизбраният президент на Балканската ММА Федерация Станислав Недков разясни плановете си за развитието на този спорт: "Повечето членки на Балканската ММА Федерация са членки и на световната федерация по ММА - IMMAF, което съответно означава,че ние имаме общ международен календар. Партнирането ни, ще бъде не само в организирането на балкански първенства за аматьори и професионалисти, но и в съвместни семинари, съдийски и треньорски курсове и подготвителни лагери на отборите ни преди участие в Световни и европейски първенства." Всяка година ще се организират по две балкански първенства. Периодично ще се провеждат големи професионални гали, които ще бъдат част от Балканската лига. Държавите членки ще бъдат разделени в две групи, където ще играят всеки срещу всеки. Двата отбора лидери от всяка група ще играят полуфинали, а победителите в края на всяка година ще се срещат за определяне на Балканския отборен шампион. 
 

Първото балканско състезание ще бъде през декември 2015 година в България. През април 2016 година ще се проведе и Балканското аматьорско първенство в Анталия, като домакин ще бъде президентът на турската ММА федерация Орхан Озакти. Лично г-н Озакти благодари на председателя на Балканската федерация за поканата и изрази желанието си да работят заедно: „Планираме да организираме лагери и мачове България-Турция, като целта ни е младите хора повече да спортуват, отколкото да се занимават с дрога и други зависимости. Искаме в Балканските държави да се развие този спорт и благодаря на моят приятел г-н Недков и България, че ме покани в тази федерация“, сподели г-н Орхан Озакти. Колегата му от албанската ММА федерация Ариан Ризай също сподели, че е много щастлив, че е в София и има възможност да работи за популяризирането на този спорт. Една от целите на федерацията ще е спорта да се развива, както при аматьорите, така и при професионалистите, които ще имат повече участия в международни форуми. От Балканската федерация по смесени бойни изкуства разкриха, че следващата година имат намерение към тях да се присъединят поне още няколко страни членки и спорта да става все по-популярен. 

За 40 секунди: Българин стана еврошампион по бокс за юноши

Янко Илиев прати на 2 пъти съперника си на пода във финала за по-малко от минута

Олимпийски медалист е първият шампион на България по плажна борба

Вижте подробности

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки