1. Novsport
  2. Ботев (Пд)
  3. Ботев разгроми Локомотив в градското дерби при U17

Ботев разгроми Локомотив в градското дерби при U17

Ботев разгроми с 3:0 Локомотив в дербито на Пловдив в Елитната юношеска група до 17 години, съобщава сайтът на "жълто-черните".

Ботев разгроми Локомотив в градското дерби при U17
Ботев разгроми с 3:0 Локомотив в дербито на Пловдив в Елитната юношеска група до 17 години, съобщава сайтът на "жълто-черните". Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледан от над 200 зрители.
 
Двата тима направиха слабо първо полувреме, в което головите положения липсваха. Играта се водеше предимно в центъра на терена, а здравите единобоства следваха едно след друго. Най-интересните ситуации за първата част бяха създадени в заключителните 10 минути. В 31-ата минута "жълто-черните" изпълниха свободен удар, след който топката бе избита и попадна в Георги Стайков, но той стреля неточно.
 
В 34-ата минута гостите осъществиха опасна атака, при която играч в "черно-бяло" остана сам срещу Симеон Симеонов, но вратарят излезе и изби, а при последвалата добавка топката мина на далечно разстояние от гредата. 60 секунди по-късно Здравко Жилов пробва удар от 22 метра, но слабо и във вратаря. В последните секунди преди почивката играч на "черно-белите" се откъсна и шутира, но право в ръцете на Симеонов.
 
Второто полувреме бе коренно различно от първото и головите положения следваха едно след друго. Момчетата на Иван Цветанов заиграха по-активно и натикаха гостите в половината им. В 42-ата минута "жълто-черните" сбъркаха при изнасянето на топката и "смърфовете" бяха близо до това да открият резултата, но диагонален удар от 15 метра мина встрани от вратата. В 47-ата минута "канарчетата" отговориха на символичните си гости и Милен Златков центрира към Пламен Упинов, който от няколко метра пропусна отлична възможност.
 
В 52-ата минута "канарчетата" направиха нов невероятен пропуск. Милен Златков получи топката зад гърба на отбраната на Локомотив и остана сам със стража на "черно-белите", но вместо да го прехвърли шутира в тялото му и пропусна. Натискът на ботевистите се засилваше с всяка минута и логично в 59-ата минута "жълто-черните" поведоха. Здравко Жилов центрира от ъглов удар в наказателното поле на "смърфовете", където капитанът Димитър Калчев се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата за 1:0.
 
Това попадение успокои възпитаниците на Иван Цветанов и "жълто-черните" се настаниха трайно в половината на "черно-белите". От своя страна "железничарите" разчитаха на контраатаки и статични положения, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение. В 67-ата минута локомотивци получиха свободен удар на 22 метра от вратата, но ударът бе неточен. 60 секунди по-късно "канарчетата" направиха изумителен пропуск, след като Здравко Жилов подаде на Милен Златков и крилото остана сам срещу вратаря на "смърфовете" и се опита да намери непокрития пред вратата Мартин Татаров, но в последния момент се подхлъзна.
 

В 70-ата минута Ангел Бастунов получи топката в наказателното поле на Локомотив, излъга защитник и пробва центриране, но то не намери никой в "жълто-черно". След две минути Бастунов се реабилитира за пропуска си и "канарчетата" поведоха с 2:0 след изключително красива атака. Здравко Жилов и Ангел Басутнов направиха отлично двойно подаване, при което Жилов изведе Бастунов сам срещу вратаря с елегантен пас с петичка, а №16 в тима на Ботев с хладнокръвен удар удвои аванса на ботевистите. В заключителните секунди Димитър Митков оформи класиката, след ново красиво попадение. Нападателят получи топката по десния фланг, преодоля няколко футболисти в "черно-бяло" и с диагонален удар фиксира крайното 3:0. 

Керкез: Трябваше да вкараме още един гол, такива победи те пращат в Европа

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха в Битката на Тракия

Ботев (Пловдив) триумфира в Битката на Тракия срещу Берое (ВИДЕО)

Изгониха Попето с червен картон

Платек обясни защо се е стигнало до трансфера на Ето'о в ЦСКА толкова късно

Полякът говори обширно по темата със сделката

Попето: С този стадион и тези фенове целите на Ботев (Пловдив) трябва винаги да са високи

Капитанът на "смърфовете" даде обширно интервю

Керкез: Томаш ще вдигне ЦСКА, няма криза в Ботев

Треньорът на "канарчетата" хвали тима си

Керкез: Честитя на Спартак! Вкараха единственото си положение и ни биха

"Имахме възможности, но не можем да ги материализираме", обяви треньорът на Ботев (Пд)

Спартак (Варна) шокира Ботев (Пловдив) на "Коматево"(ВИДЕО)

"Соколите" им нанесоха поражение

Ботев (Пд) се връща към победите у нас

"Канарчетата" гостуват на Хебър...на "Колежа"

Керкез: Ще дадем всичко от себе си срещу Жрински, нямаме право да не го направим

Треньорът на Ботев (Пловдив) се надява на победа