Кейрош: Ван Гаал направи панически покупки, къде са звездите на Манчестър Юнайтед?

"Преди Юнайтед създаваше играчи, а сега ги разрушава, Ди Мария в някои мачове изглеждаше така сякаш никога не е играл футбол"

Кейрош: Ван Гаал направи панически покупки, къде са звездите на Манчестър Юнайтед?
Бившият помощник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед – Карлош Кейрош, смята, че Юнайтед е направил „панически” покупки през лятото и е допуснал ключови грешки след напускането на легендарния шотландец.

„Изпитвам огромно уважение към Луис (Ван Гаал) и Дейвид (Мойс)”, казва Кайрош. „Те са страхотни треньори, на които се възхищавам, но мисля, че направиха някои ключови грешки в преходната фаза след Алекс (Фъргюсън)”, казва Кейрош пред Manchester Evening News.

Ван Гаал похарчи 50 млн. евро (до 80 млн. евро с бонусите) за 19-годишния Антони Марсиал в последния ден от летния трансферен прозорец. Така сумата за нови играчи след ерата Фъргюсън нарасна до 325 млн. паунда само за малко повече от две години.

„Въпросът винаги е бил да създаваш играчи”, казва Кейрош вече пред Guardian. „Сега е обратното, виждаме упадъка на някои от най-добрите футболисти и дори някои играчи, които пристигаха последни в отбора, като Фалкао и Ди Мария, оставаха на пейката. Гледах Ди Мария и в някои мачове той изглеждаше така сякаш никога не е играл футбол.

А сега го има и паническото купуване на играчи. Трябва да се подготвиш и тогава всички заедно да вземат решенията. Пак може да има грешни решения, но ние никога не вземахме панически решения, когато купувахме играчи”, изтъква помощникът на сър Алекс.

Той счита, че сега цялото напрежение е концентрирано върху Ван Гаал, който трябва да постигне резултати след такива харчове.

„Надявам се и очаквам този сезон Манчестър Юнайтед не само да побеждава, но да побеждава със стил, защото това е Манчестър Юнайтед – победи със стил и атрактивна игра. Клуб с финансовите възможности на Манчестър Юнайтед... резултатите трябва да са налице мигновено. Искаме да гледаме и как играчите блестят на терена. Велики играчи като Бест, Скоулс, Гигси, Кийн, Ван Нистелрой – къде са те? Къде са звездите на Манчестър Юнайтед?”, пита Карлош Кейрош. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки