1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Ботев (Пд) разгроми Локо (ГО) с 5:0, Рахави Кифует дебютира с два гола

Ботев (Пд) разгроми Локо (ГО) с 5:0, Рахави Кифует дебютира с два гола

Орлин Старокин направи неофициален дебют, каращите проби Цибамба и Велков също играха в нетрадиционна 120-минутна контрола

Ботев (Пд) разгроми Локо (ГО) с 5:0, Рахави Кифует дебютира с два гола
Ботев (Пловдив) победи с 5:0 Локомотив (Горна Оряховица) в контролна среща, играна на базата в "Коматево". Спарингът се състоя от 4 полувремена по 30 минути и бе изгледан от около 1 500 зрители. Неофициален дебют с "жълто-черната" фланелка направи Орлин Старокин, а участие в контролата взеха каращите проби Жоел Цибамба, Костадин Велков и Рахави Кифует.

Ермин Шиляк заложи на два състава, като повечето играчи изиграха по 60 минути. "Канарчетата" стартираха със следните единадесет: Виктор Голас, Йордан Христов, Пламен Николов, Даниел Златков, Лазар Марин, Орлин Старокин, Лъчезар Балтанов, Християн Казаков, Нико Варела, Божидар Васев и Жоел Цибамба.

Срещата започна равностойно, а "жълто-черните" откриха резултата още при първото си добро положение. В 15-ата минута Жоел Цибамба получи топката в наказателното поле и пусна към Божидар Васев, който преодоля вратаря и от малък ъгъл стреля, а топката мина между краката на защитник в "червено-черно" за 1:0. 2 минути по-късно футболист на гостите шутира от 20 метра, а Виктор Голас се намеси великолепно и спаси. В 27-ата минута Нико Варела изпълни ъглов удар, стражът на гостите изпусна кълбото и в получилия се карамбол най-съобразителен се оказа Пламен Николов, който от няколко метра прати топката под напречната греда за 2:0.

Втората четвърт стартира без промени в състава на "жълто-черните". В 45-ата минута Красен Трифонов се опита да намери Атанас Димитров в наказателното поле на Ботев, но полузащитникът се размина на сантиметри с топката. В ответната атака Цибамба изведе Лъчезар Балтанов сам срещу вратаря на гостите и 17-ката в "жълто-черния" тим шутира, вратарят изби и топката се озова в Божидар Васев, който направи добавка с глава, но защитник от голлинията изби влизащата във вратата топка. След 120 секунди Атанас Фиданин се разходи през отбраната на "канарчетата" и пусна пас към Димитър Байдаков, който остана очи в очи с Виктор Голас и стреля, но бразилският страж показа отново великолепен рефлекс и спаси. В 52-ата минута вратарят на "жълто-черните" за пореден път се намеси отлично, след като отрази удар от 20 метра на Атанас Фиданин.

След края на втората част в тима на Ботев бяха извършени множество промени и "жълто-черните" заиграха с почти нова единадесеторка: Мартин Димитров, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Велков, Никола Марин, Владимир Айтов, Наско Милев, Рахави Кифует и Димитър Алексиев. От стартовия състав на терена останаха единствено Орлин Старокин и Християн Казаков.

Само две минути след старта на третата четвърт "канарчетата" поведоха с 3:0. Димитър Алексиев подаде към Рахави Кифует, който елегантно финтира защитник и прати топката под плонжа на вратаря на Локо ГО. В 75-ата минута терена напуснаха Старокин и Казаков, които бяха заменени съответно от Валентин Томов и Борис Тютюков. В 87-ата минута Кифует пусна отличен пас към Димитър Алексиев, но нападателят стреля много неточно от движение. В 88-ата минута Владимир Айтов също излезе от игра, а на негово място се появи Виктор Пенчев. В 90-ата минута Николай Иванов стреля от 25 метра, а Мартин Димитров изби топката в напречната греда и тя излезе в корнер, след който бе даден край на третата четвърт.

В 5-ата минута на последната четвърт Валентин Томов изпълни свободен удар към наказателното поле на Локомотив, където Наско Милев засече с глава, а топката премина на сантиметри от страничния стълб. В 97-ата минута Виктор Пенчев пусна към Никола Марин, който пробва остро центриране, но топката се насочи към вратата и стража изби в корнер. След изпълнението на корнера Борис Тютюков отклони кълбото с глава, но вратарят се намеси добре и спаси. В 99-ата минута Филип Филипов центрира от ъглов удар, а Димитър Алексиев изпревари защитата на "червено-черните" и на първа греда с глава засече кълбото във вратата за 4:0. В 104-ата минута контузия получи младият защитник Кристиан Димитров и до края на срещата "канарчетата" играха с човек по-малко. В 110-ата минута Димитър Алексиев направи добър индивидуален пробив, който завърши с плътен удар от 25 метра, но Емил Попов се намеси и спаси. В 117-ата минута Рахави Кифует преодоля технично няколко защитници на Локомотив и останал очи в очи с вратаря на гостите оформи крайното 5:0.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев