Сензациите в пресата: Махат Петев до Нова година

И още: "Стартира акция "Смени Петев", "Мапуку пробвал да избяга в Левски"

Сензациите в пресата: Махат Петев до Нова година

Сензациите в българските спортни издания от днес, неделя, 6-и септември 2015 година:

 

"Тема спорт": Махат Петев до Нова година

 

Дните на Ивайло Петев начело на националния отбор изглеждат преброени, пише "Тема Спорт". Според запознати с делата на БФС селекционерът се очаква да бъде освободен до Нова година. До края на квалификационния цикъл за Евро 2016 остават три мача - с Италия днес, а с Азербайджан и Хърватска през октомври.

 

Бившият наставник на Лудогорец пое лъвовете през декември 2014-а, като подписа за 3 години. Целта, която му бе поставена от централата   тогава, бе трето място в групата и участие на бараж. След загубата от Норвегия в директния мач шансовете това да се случи вече са илюзорни. Именно с неговото освобождаване от БФС смятат да тушират създалото се напрежение, след като фе-новете шумно поискаха оставката на Боби Михайлов след двубоя в четвъртък. Вариант за нов селекционер е друг бивш треньор на разградчани - Георги Дерменджиев.

 

"Меридиан мач": Стартира акция "Смени Петев"

 

БфС вече стартира акция „Смени Петев", научи „Меридиан Мач" от сигурен източник. Президентът на родната футболна централа Борислав Михайлов лично се е заел с намирането на заместник на настоящия селекционер на държавния тим Ивайло Петев. Шефът на БФС е изключително разочарован от играта на „трикольорите" срещу Норвегия и цялостните действия на израсналия в село Баховица Ивайло Петев. Боби Михайлов дори не пътува с отбора за Палермо, където днес гостуваме на Италия. Твърди се, че той иска да се дистанцира от селекционера, който разпали сериозно напрежение по време на мача с Норвегия. Припомняме, че заради загубата и най-вече слабата игра в четвъртък фено-вете крещяха с цяло гърло „Оставка". Призивът определено не беше само към Ивайло Петев...

 

Говори се, че Боби Михайлов вече е инструктирал няколко доверени мениджъри да търсят нов селекционер на България в чужбина. Това на този етап е цел  номер 1, но в краен случай може да бъде нает и българин. Като цяло БФС няма да бърза с назначението на нов селекционер, за да си спести пари. Ивайло Петев със сигурност ще завърши този квалификационен цикъл, в които така и така сме обречени. Той има договор с федерацията до средата на октомври, когато реално е последният мач в групата. Контрактът има клауза за удължаване с още две години, която със сигурност няма да бъде активирана.

 

Така България може да остане дълго време без селекционер, защото следващият ни официален мач ще бъде след около година.

 

С други думи Ивайло Петев със сигурност си заминава, а неговият заместник може да встъпи в длъжност чак след година.

 

"Меридиан мач": Мапуку пробвал да избяга в Левски

 

Скандалният нападател Жуниор Мапуку се е предложил на Левски, научи „Меридиан Мач". Таранът, който наскоро избяга от Берое, е потърсил контакт със „сините" шефове преди да подпише с клуба от Египет. Той е използвал родни * мениджъри, които евентуално да го уредят на „Герена". Сделката обаче не се осъществи, а все още не е ясно дали желанието на Мапуку да играе в Левски въобще е стигнало до ръководството на „сините".

 

Както е известно, в петък Мапуку разпространи във фейс-бук, че е подписал с Уади Дегла. Дни преди това той обяви, че е скъсал едностранно с Берое. От Стара Загора обявиха, че ще търсят правата си във ФИФА. Според запознати с казуса обаче „зелените" ще загубят делото, защото адвокат Радостин Василев, който е нает от Жуниор Мапуку да защитава правата му, е действал умело и според законите при прекратяването на контракта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки