1. Novsport
  2. Тенис
  3. Джокович строши ракета в земята и победи Агут

Джокович строши ракета в земята и победи Агут

Испанецът сериозно затрудни световния номер 1

Джокович строши ракета в земята и победи Агут

Новак Джокович, лидер в световната ранглиста, се класира на четвъртфиналите на откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 испанеца Роберто Баутиста Агут. Това ще бъде 26-ият пореден четвъртфинал от турнири за Големия шлем за Джокович, който ще играе срещу друг испанец - Фелисиано Лопес.

Двамата тенисисти започнаха мача предпазливо и с много силни сервиси, но няколко премерени излизания на мрежата и прецизни ретури донесоха пробив на Джокович и той спечели частта. Това донякъде успокои сърбина, който поведе с 4:2 във втория сет, но Агут проби сервиса на своя съперник и взе последните четири гейма, за да изравни резултата. Лидерът в мъжката схема се ядоса и счупи ракетата си в земята, а това му донесе късмет - с новата подобри представянето си, спечели третия сет с пробив в петия гейм и в крайна сметка стигна с лекота до четвъртфиналите на турнира. 

"Ядосах се на себе си, но удържах положението. Важно в случая е това, че намерих правилния път към победата. Баутиста ме накара да работя, да се поизпотя. Играеше за всяка точка и трябва да му признаем, че се справи страхотно. Мачът беше много труден най-вече от физическа гледна точка", каза той след мача.